Hain pusu! 3’ü kadın 5 Kürdistanlı katledildi!

Mardin'in Artuklu ilçesinde araçlarına kurulan hain pusu sonucu, Kürdistan uyruklu 3'ü kadın 5 kişi katledildi. Kürdistan Yönetimi sorumluların en ağır cezaya çarptırılmasını istedi. KDP lideri Mesut Barzani ise ailelere başsağlığı diledi. Olaya ilişkin kurbanların yakınları da konuştu: “Hepsini araçtan indirip tek tek öldürmüşler!”

Hain pusu! 3’ü kadın 5 Kürdistanlı katledildi!

Merkez Artuklu-Nusaybin karayolunun Yeniköy Mevkii'nde gece saatlerinde Irak plakalı bir araçta bulunan 3'ü kadın 5 kişi, henüz belirlenemeyen bir nedenden silahlı saldırıya uğradı.

Saldırganlar, araçtakileri indirdikten sonra ateş açarak olay yerinden kaçtı. Saldırı sonrası Irak uyruklu Hıdreen Abdullah Salih, Waheda Haedar Jasim, Abdullah Saleh Mustafa, Chiman Shaheen Khalid ve Ahmed Jalaladeen İbrahim hayatını kaybetti.

Olay sonrası polisin yaptığı çalışmalar sonucu 4 şüpheli şahsın yakalanarak gözaltına alındığı açıklandı.

MESUT BARZANİ’DEN AÇIKLAMA

Saldırıya ilişkin açıklamada bulunan Mesud Barzani, “Kürdistan Bölgesi hükümetinin Türkiye’de ilgili taraflarla bu olayla ilgili gerçeklerin aydınlatılması, suçluların bulunup yargılanması için ciddi bir çaba göstereceğine inanıyorum.” dedi.

Barzani, “Mardin vilayetinde bazı Kürdistan Bölgesi vatandaşlarına yönelik saldırı nedeniyle çok üzgünüm. Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyor, acılarını paylaşıyorum.” ifadesini kullandı.

IRAK VE KÜRDİSTANLI YETKİLİLERİNDEN AÇIKLAMA

Irak Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ahmad Sahaf, yaptığı açıklamada, Irak'ın Ankara Büyükelçiliği'nin, Antakya'daki Irak Başkonsolosluğu ile koordinasyon içinde, Mardin'de  bir araca düzenlenen ve 5 Irak vatandaşının ölümüne yol açan silahlı saldırıyı soruşturduğunu söyledi.

Kürdistan İslam Birliği Genel Sekreteri Salahuddin Muhammed Bahauddin, Kürdistan Bölgesel Yönetimi (KBY) Dış İlişkiler Ofisi Başkanı Sefîn  Dizey, Kürdistan Bölgesel Hükümeti (KBY) Dış İlişkiler Ofisi ise yayımladığı taziye mesajında ölenlere Allah'tan rahmet, yakınları sabır temennisinde bulundular.

Yetkililer, ayrıca olayla ilgili bir an önce ciddi bir soruşturma yürütülmesi ve sonuçların kamuoyuna açıklanması, saldırının arkasında bulunanların mahkemeler aracılığıyla cezalandırılması çağrısında bulundular.

TÜRKİYE’NİN ERBİL BAŞKONSOLOSU İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NA ÇAĞRILDI

Kürdistan Dış İlişkiler Ofisi Sorumlusu Sefin Dizeyi, Mardin’de 5 Kürdistan Bölgesi vatandaşının öldürüldüğü saldırıyla ilgili Türkiye’nin Erbil Başkonsolosu’nun İçişleri Bakanlığı’na çağrıldığını söyledi.  Sefin Dizeyi, “İçişleri Bakanlığı’na çağrılan Türkiye Başkonsolosuna rahatsızlığımız iletildi” dedi.

KURBANLARIN SON ANLARINA AİT GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan saldırıda ölenlerin son anlarına ait görüntü kayıtları ortaya çıktı. Saldırıdan önce bir dinlenme tesisinde lokantaya giden kurbanlar, yeme ihtiyaçlarını giderdikten sonra kendilerine yapılacak saldırıdan habersiz bir şekilde vitrinleri inceliyor. Görüntülerde kurbanlardan birinin dışarda telefonunu incelediği görülüyor.

ARAÇTAN İNDİRİP ÖLDÜRMÜŞLER!

Saldırıda annesi Wahide Celaleddin ve erkek kardeşi Ahmet Celaleddin'i kaybeden Havar Celaleddin, saldırıya ilişkin  konuştu.

Annesi ve erkek kardeşinin tedavi için Türkiye'ye geldiklerini ve Diyarbakır'a doğru yola koyulduklarını söyleyen Celaleddin, "İlk önce Nusaybin yolu üzerinde yemek yemişler. Daha sonra yola çıktıklarında Mardin-Nusaybin arasında pusu kurup önlerini kesmişler. Onları aşağıya indirmişler. 5 kişi arabada vardı. Hepsini araçtan indirip her birini tek tek öldürmüşler. En son ölen kişi annem ve kardeşimdi." ifadelerini kullandı.

Annesi ve kardeşinin kaybetmesinin acısını yaşadıklarını söyleyen Celaleddin, saldırının niçin yapıldığını henüz bilmediklerinin, soruşturmanın sürdüğünü kaydetti.