Hafter'in oğlu çocukları zorla silah altına alıyor

Libya'da başkent Trablus'u ele geçirmek için saldıran Halife Hafter'in oğlu Halid'in, çocukları askeri geçit törenine katılacakları vaadiyle kandırıp, savaşın ön cephelerine sürdüğü ortaya çıktı.

Hafter'in oğlu çocukları zorla silah altına alıyor

Middle East Eye sitesi, Libya’da Halife Hafter’e bağlı milislerin Trablus’a başlattıkları saldırıda, ön saflarda çocukları kullandığını ortaya çıkardı.

Sitenin yayımladığı videoda, uluslararası tanınırlığa sahip Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) birlikleri tarafından yakalanan Hafter saflarında savaşan çocuklar görülüyor.

Uluslararası hukuka aykırı olarak silah altına alınan çocuklar, silah altına alınmaları konusunda sorumlunun Halife Hafter’in oğlu Halid Hafter olduğunu söyledi.

Katılmayı reddedenler gözaltına alınıyor

Hafter’in oğlu Halid’in başında olduğu 107’inci Tugaya katılmaları için zorlandıklarını belirten çocuklar, kendilerine ilk başta sadece askeri törenlere katılacaklarının söylendiğini aktardı.

Çocuklar, milis güçlerin yanında savaşmayı reddedenlerin ise Hafter’e bağlı askeri polis tarafından gözaltına alındığını kaydetti.

Aylardır Trablus'a saldırıyor

Geçtiğimiz nisan ayında da UMH İçişleri Bakanlığı, resmi sosyal medya sitelerinde paylaştığı fotoğraf ve videolar ile Hafter'in çocukları savaşın ön cephelerine sürdüğünü ileri sürmüştü.

Halife Hafter, başkent Trablus'u ele geçirmek için 4 Nisan'da saldırı emri vermiş, bunun üzerine uluslararası meşruiyete sahip UMH birlikleri de "Burkan el-Gadab Operasyonu"nu başlatmıştı.

Hafter birlikleri, haziran ayı sonunda harekat ve ikmal merkezi olarak kullandıkları kritik Giryan kentini de kaybetmişti.

Middle East Eye