Görsel şölen oluşturan Kuzey Işıkları Stockholm'de görüldü

Yeryüzünün manyetik alanı ile Güneş'ten gelen yüklü parçacıkların etkileşimi sonucu ortaya çıkan ve ‘Aurora Borealis’ olarak da bilinen Kuzey Işıkları bu kez de İsveç'te gökyüzünü yeşile boyadı.

Görsel şölen oluşturan Kuzey Işıkları Stockholm'de görüldü

İsveç Örebro Astronomi Dairesi Başkanı Kjell Olauson, devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, başkent Stockholm'de Kuzey Işıkları'nın gözlendiğini söyledi. Olauson, Dünya'nın manyetik alanında bir yırtılma ve çatlak meydana geldiğini ve bundan dolayı Kuzey Işıkları'nın güçlü şekilde gökyüzüne yansıdığını vurguladı.

İsveç'in başkenti Stockholm'de görsel şölen sunan Kuzey Işıkları'nın renkli görüntüsü gökyüzünü aydınlatırken, yeşil ışığın tonları sonsuz boşlukta dalgalandı.

Son gelen raporları okuduğunda şaşkına döndüğünü aktaran Olauson, "Son raporlara göre Dünya'nın manyetik alanında bir yırtık oluştu. Esen sert rüzgarla birlikte Kuzey Avrupa'da görülebilen bir ışık dansına dönüştü" dedi.

Olauson, Dünya'nın manyetik alanının atmosferlerle birlikte Güneş'ten gelen radyasyonlu ışıklara karşı kalkan olduğunu da vurguladı.

Kuzey Işıkları'nın, önümüzdeki günlerde Almanya ve Polonya'dan da görülmesi bekleniyor.