Gazze'de, enkazların altında 8 bin şehidin naaşı var

Gazze Sivil Savunma Acil Durum Sözcüsü Mahmud Basal, "Tahminlerimize göre Gazze Şeridi'nde enkaz altında 8 bin şehidin cenazesi var" dedi.

Gazze'de, enkazların altında 8 bin şehidin naaşı var

Siyonist işgal rejimi sözde ordusu, Gazze'deki katliam ve soykırıma devam ediyor.

Halkı zorla aç ve susuz bırakarak büyük bir insani felakete yol açan siyonist rejim, sivillerin yaşadığı ev ve binaları aralıksız bombalıyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı, işgalci siyonist rejimin saldırılarında şu ana kadar çoğunluğu kadın ve çocuk 31 bin 490 kişinin şehid olduğunu duyurdu.

Yaralıların sayısının ise 73 bin 439'a çıktığı ifade edildi.

Gazze Sivil Savunma Acil Durum Sözcüsü Mahmud Basal, "Tahminlerimize göre Gazze Şeridi'nde enkaz altında 8 bin şehidin cenazesi var. İşgalciler, ambulans ve sivil savunma ekiplerinin onlara ulaşmasını engelliyor" dedi.

Siyonist rejimin Gazze'ye yönelik saldırılarının başından bu yana Gazze'deki binaların yarısından fazlası hasar gördü ya da yıkıldı.

Öncesi ve sonrasını gösteren ayrıntılı görüntülerde, Gazze genelinde yerleşim alanlarının harabeye, daha önce işlek olan caddelerin moloz yığınına döndüğü görülüyor.

Gazze Şeridi'nin tamamında yaklaşık 200 bin binanın hasar gördüğü ya da yıkıldığı ifade ediliyor. Bu da Gazze'deki binaların yüzde 70'ine tekabül ediyor.

Savaştan önce tarımın en yoğun biçimde yapıldığı Gazze'nin kuzeyinde ve merkezinde geniş araziler, siyonist rejimin geçici savunma duvarları, zırhlı araçları korumak için toprak setler inşa etmesi ve çevredeki araziyi temizlemesi nedeniyle büyük bir hasara uğramış durumda.

Yolların buldozerlerle açılması ve savunma duvarlarının inşa edilmesinden etkilenen araziler bir yana, işgalcilerin arazileri kasıtlı olarak yakıp yıktığı da ifade ediliyor.