Gazze’de bir çocuk daha şehitler kervanına katıldı

Abluka altındaki Gazze Şeridi'nde İşgalci İsrail'in saldırılarından kalan patlamamış bir mühimmatın infilak etmesi sonucu 9 yaşındaki bir çocuk daha şehidler kervanına katıldı.

Gazze’de bir çocuk daha şehitler kervanına katıldı

Çocuk katili İsrail’in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırısı sırasında geride bıraktığı şüpheli bir cismin patlaması sonucu ağır yaralanan Filistinli bir çocuk şehid düştü.

Filistin sağlık kaynakları tarafından yapılan açıklamaya göre, ez-Zeytun Mahallesi'nden 9 yaşındaki Ubeyde ed-Dahduh, birkaç gün önce siyonistlerden geriye kalan bir cismin patlaması sonucu aldığı yaralardan dolayı bu sabah şehit oldu.

Şehidin cenaze namazı Musab bin Umeyr Camii'nde kılınıp ardından Gazze'nin doğusundaki Şehitler Mezarlığı'na defnedildi.

Böylece terör rejimi İsrail’in Gazze’ye yönelik 11 gün süren saldırısında şehit olan Filistinlilerin sayısı ed-Dahduh’un şehadetiyle birlikte 261'e yükselirken 2000’den fazla kişi de yaralandı.

Diğer taraftan Gazze'deki İçişleri Bakanlığı'na bağlı Patlayıcı Mühendisliği görevlisi Muhammed Mikdad’ın aktardığı bilgilere göre, alanında uzman mühendislerin yer aldığı ekipler, Gazze Şeridi’ne yönelik İsrail saldırılarında işgal ordusu tarafından atılan ancak patlamayan 1200 adet füze, tank ve top mermisini etkisiz hale getirdi.

Palinfo