Gazze Şeridi'ndeki 7 esir serbest bırakıldı: "24 saat işkence ve taciz!"

İşgalci siyonistler, aralarında Gazze Şeridi'nden iki kadının da bulunduğu 7 esiri serbest bıraktı. Esirlerin ifadeleri, işgal rejiminin insanlık dışı eylemlerini yeniden gözler önüne serdi.

Gazze Şeridi'ndeki 7 esir serbest bırakıldı: "24 saat işkence ve taciz!"

Filistinli kaynaklar, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde işgal rejimi saldırıları sırasında esir alınan 7 kişinin serbest  bırakıldığını bildirdi.

Filistin Kızılayı, Deyr el-Balah'ın doğusundaki Kissufim askeri kontrol noktası önünde serbest bırakılan esirlere ilk yardımda bulunarak, onları Aksa Şehitleri Hastanesi'ne naklettiklerini bildirdi.

Serbest bırakılanlardan iki esir, gözaltında maruz kaldıkları işkence, taciz ve ihlallerin boyutlarını ortaya çıkardı.

Serbest bırakılanlardan biri olan Muhammad El-Luh, işgal hapislerinde 30 gün geçirdiğini, bu süre zarfında ağır işkenceye, sürekli şiddetli dayağa ve elektrik şokuna maruz kaldığını söyledi.

El Luh, esirlerin günün 24 saati zincirlendiğini, kelepçelendiğini ve gözlerinin bağlandığını, başlarını kaldırmalarının engellendiğini ve temel yaşamsal ihtiyaçlardan yoksun dar odalara tıkıldıklarını ekledi.

Serbest bırakılanlardan Muhammad Ebu Şar da, gözaltında tutulduğu süre boyunca dayak, uykusuz bırakmanın yanı sıra birkaç kez elektrik şokuyla işkenceye maruz kaldığını, sağlanan yemeğin miktar ve kalite olarak yetersiz olduğunu vurguladı.

İşgalciler, geçtiğimiz Ekim ayının 7'sinden bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden saldırıları sırasında, şeridin kuzeyi, merkezi ve güneyine yönelik kara işgali sırasında yüzlerce kişiyi esir aldı. İşgal, birçoğunu günlerce, aylarca, haftalarca alıkoyduktan sonra serbest bıraktı ancak çok sayıda kişinin akıbeti henüz bilinmiyor.

İşgal kuvvetleri, Gazze'ye yönelik kara işgali sırasında defalarca çıplak ve insan onurunu aşağılayıcı koşullarda esir tutulan yüzlerce kişinin alıkonulmasını ve onlara karşı işledikleri suçları gösteren korkunç resim ve sahneler yayınladı.

Öte yandan Esirler ve Özgürleştirilenlerin İşleri Heyeti avukatı Halid Mehacine, geçtiğimiz günlerde Ofer hapishanesini ziyaret ettikten sonra Gazzeli tutukluların maruz kaldığı ihlallere dikkat çekmişti.

Mehacine, Ofer'deki bazı esirlerin soyulduktan sonra cinsel saldırıya uğradıklarını ve hassas bölgelerinden darp edildiklerini bildirmiş, şu anda zor sağlık sorunları ve psikolojik sorunlar yaşadıklarını belirtmişti.

Ayrıca polis köpeklerinin elleri arkalarından bağlı olan esirlere saldırarak vücutlarını parçaladığını ve bu saldırılara dövülmenin eşlik ettiği işkencelere maruz kaldıklarını aktaran Mehacine, tedavi edilmeyen 100'den fazla hasta ve yaralı esir bulunduğunu ve hücrelerin aşırı derecede dolu olduğunu söylemişti.

Esirler, Mehacine'ye Ofer'de işkence gördükleri ve bu sırada sadece çığlıklarının duyulabildiği iki işkence odası bulunduğunu aktarmıştı.