Gazze katliamının 255. gününde şehid sayısı 37 bin 347'ye çıktı

İşgalci İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 10 artarak 37 bin 347’ye yükseldi.

Gazze katliamının 255. gününde şehid sayısı 37 bin 347'ye çıktı

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, işgalci İsrail'in Gazze Şeridi'ne 255 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi.

İşgalci İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze'nin çeşitli bölgelerinde 2 "katliam" gerçekleştirdiği, söz konusu saldırılarda 10 Filistinlinin daha yaşamını yitirdiği, 73 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.

İşgalci İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda şehid olanların sayısının 37 bin 347’ye, yaralı sayısının 85 bin 372'ye yükseldiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca hâlâ enkaz altında ve yol kenarlarında cesetlerin bulunduğu ancak İsrail'in engellemeleri ​​​​​​​ nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı yinelendi.

İşgalci İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'da düzenlediği baskınlarda Filistinlileri darbetti

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre işgalci İsrail askerleri, evlere baskınlar düzenleyerek Filistinlileri darbetti.

İşgalci İsrail askerleri, Batı Şeria'nın Kalkilya kentinde gerçekleştirdiği baskında Danya Davud isimli Filistinli kadını gözaltına aldı.

Baskın sırasında işgalci İsrail askerleri ile bölgedeki Filistinli gruplar arasında silahlı çatışmalar yaşandı.

Fetih Hareketi'ne bağlı Aksa Şehitleri Tugaylarından yapılan açıklamada, "direnişçilerin Kalkilya'dan çekilirken işgalci İsrail ordu güçlerine ateş açtığı" belirtildi.

İşgalci İsrail askerleri, Eriha kentindeki Akabet Ceber Mülteci Kampı'nda evlerine baskın düzenleyerek sorguya çektiği Filistinlileri darbetti.

İşgalci İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda artış yaşanıyor.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim'den bu yana işgalci İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarında 547 Filistinli hayatını kaybetti.