Gazze İçişleri: 900 bin insanın bulunduğu yerdeki tüm fırınlar kapandı!
Gazze İçişleri Bakanlığı sözcüsü İyad El-Bezm, Gazze'nin merkezinde ve kuzeyinde yaklaşık 900 bin insanın bulunduğunu, bu bölgelerdeki fırınların yakıt ve un eksikliği nedeniyle faaliyetlerini durdurmak zorunda kaldığını belirtti.
Gazze ve Ulusal Güvenlik Bakanlığı Sözcüsü İyad El-Bezm, Şifa Hastanesi'nde düzenlediği basın toplantısında işgalin neden olduğu yıkım ve krizlere ilişkin açıklamalarda bulundu.
Gazze merkezi ve kuzeyinde yoğunlaşan katliamlara ve vatandaşları evlerini terk etmeye yönelik psikolojik savaşına rağmen işgalin, yerinden etme hedefine ulaşamadığını belirten El-Bezm, "Gazze merkez ve Kuzey Gazze'de halen 900 bine yakın vatandaş ikamet ediyor. İki bölgede meydana gelen yerinden edilmeler, barınma merkezleri veya akraba ve tanıdıklara doğru yapılan bir harekettir." dedi.
"Halkımızı, bir lokma ekmeği paylaşmaya çağırıyoruz"
El-Bezm, şunları kaydetti:
"Gazze merkezdeki ve kuzeydeki vatandaşlara 32 gündür hiçbir yardım ulaşmadı, barınma merkezlerine veya yerleşim yerlerine de malzeme ulaşmadı.
Nüfusun en yoğun olduğu kamplar arasında yer alan Cibaliye ve El-Şati kamplarının yanı sıra Gazze ve kuzeydeki mahallelerde halen 600 bine yakın vatandaş yaşıyor.
İşgal liderlerinin savaş suçları mahkemelerine teslim edilmesi çağrısında bulunuyor, uluslararası toplumu başta Gazze ve Kuzey Valilikleri olmak üzere Gazze Şeridi'ndeki sivillere karşı sorumlu tutuyoruz.
İşgalin, Gazze ve Kuzey Gazze vilayetlerinde yaşayanları aç ve mahrum bırakmaya yönelik sistematik politikasına karşı uyarıyoruz.
Gazze ve Kuzey Gazze vilayetlerindeki tüm fırınların, bir kısmının hedef alınması, bir kısmının ise un ve yakıt sıkıntısı nedeniyle faaliyetlerini tamamen durdurduğunu duyuruyoruz.
Gazze ve Kuzey Valiliklerinde içme suyunun bulunmaması vatandaşları içmeye uygun olmayan kirli su içmeye zorluyor.
İşgalin güvenli bir insani koridorun varlığına dair beyanları tamamen yalandır, zira söz konusu koridorlar işgalin içinden geçenleri hedef aldığı bir ölüm koridoru haline geldi.
İşgalin açlık ve susuzluk politikası karşısında halkımızı daha fazla iç dayanışma ve yardımlaşmaya, bir bardak suyu ve bir lokma ekmeği paylaşmaya çağırıyoruz."