Fransız profesör Romano Cenin kampında Müslüman oldu

Filistin haklarını savunan Fransız aktivist, Cenin kampında Kur’an-ı Kerim ile tanıştığını ve bu kitabın etkisiyle Müslüman olduğunu söyledi.

Fransız profesör Romano Cenin kampında Müslüman oldu

El-Cezire’nin haberine göre, “Özgürlük Filosu” aktivistlerinden Fransız-Amerikalı uluslararası hukuk profesörü Frank Romano, yıllardır Cenin kampında insani faaliyetlerde bulunuyor.

Romano ilk olarak Fas’a gittiğini ama her zaman hayalinin Filistin’e gitmek olduğunu belirterek “Fas’ta Müslümanlarla tanıştım, ardından Kazablanka’da bir camiye gittim ve o sırada başıboş dolaşıyordum ve hiçbir dinim yoktu.” dedi.

Frank Romano daha sonra Framsa’ya döndüğünü ardından Filistin’e gittiğini ve Cenin kampını ziyaret ettiğini ifade etti.

“Kur’an-ı Kerim’i Arapça, Fransızca ve İngilizce olarak adım adım okumaya başladım ve Fransa’ya döndüğümde Müslüman olmuştum.”

Frank Romano kendisinin İslam’a yönelmesinde etkili olan şeyin işgalcilerin Filistinlilerin hayatlarını her gün cehenneme çevirmesine, bunca yokluk ve acıya rağmen kaybetmedikleri inançları olduğunu söyledi.

Filistinlilerin inançlarının onlara müthiş bir güç verdiğini ifade eden Romano “benim daha derinlemesine öğrenmem ve araştırmam gereken şey buydu. Bu yüzden Mslüman oldum “ dedi.

Filistinlilerin haklarını savunan bir aktivist olarak birçok kez Filistin’e giden ve 2018’de işgal altındaki topraklarda tutuklanarak sınır dışı edilen Romano, 2019’un sonlarında rejimin savaş suçlarını soruşturmak için Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde İşgalci İsrail’e karşı dava açtı.