Fransız ırkçı Zemmour'dan küstah açıklama: Müezzin sesi duymak istemiyorum

Fransa'nın aşırı sağcı Cumhurbaşkanı adayı Eric Zemmour'dan İslam karşıtı küstah bir açıklama daha geldi. Zemmour, "Müezzin sesi duymak istemiyorum. Seçilirsem, duymayacağım" dedi.

Fransız ırkçı Zemmour'dan küstah açıklama: Müezzin sesi duymak istemiyorum

Fransız ırkçı siyasetçi ve Fransa Cumhurbaşkanı adayı Eric Zemmour yine skandal bir açıklama yaptı. Açıklamasında bu kez camileri ve ezanı hedef aldı:

"Fransa'da müezzin sesi duymak istemiyorum ve eğer ben cumhurbaşkanı olursam duymayacağım."

Zemmour, nisan ayında yapılacak seçimde cumhurbaşkanlığı için yarışacak.

Camilerle ilgili skandal sözler

Aşırı sağcı söylemleriyle taraftar toplamaya çalışan siyasetçi, BFMTV kanalında halkın sorularını yanıtladı.

Fransa'nın "kiliseler manzarası" olarak kalması gerektiğini söyleyen ırkçı siyasetçi, "devasa camileri reddediyorum." dedi.

Fransa'da İslam karşıtlığı giderek endişe verici bir hal alıyor 

  • Fransa'da spor müsabakalarında başörtü yasağı düzenlemesi ise bir başka tartışma konusu ve gündemde yer alıyor. Fransız Senatosu'nda 18 Ocak'ta kabul edilen yasa teklifi, Ulusal Meclis'te karara bağlanacak. Bu süreçte ise teklif karşıtları yasayı protesto ediyor.
  • Ülkenin güneybatısındaki Lot-et-Garonne bölgesinde de, geçen yıl kasım sonunda açılan "helal" market-kasap, 30 Ocak gecesi ırkçı saldırıya maruz kaldı. Bon-Encontre kentindeki marketi ateşe veren saldırganlar, binanın duvarlarına 2 gamalı haç çizdi.
  • Yine 30 Ocakta, ülkenin güneybatısındaki Toulouse kentinde, içinde Müslümanlara ait bir cenaze evi de bulunan dükkanların olduğu merkezin önündeki bir trafik levhasına iç organları çıkarılmış yabani domuz kafası ve derisi asıldı.
  • Fransa'nın Grenoble kentinin bir sokağında 'Müslüman' yazan Davud Yıldızı'yla başörtülü bir kadının duvar resminin çizilmesine ilişkin soruşturma başlatıldı.