Fransa'da aşılanan 9 kişi yaşamını yitirdi

Fransız Ulusal İlaç Ajansı, ülkede Pfizer-BioNTech tarafından üretilen Covid-19 aşısı yapılan 9 kişi yaşamını yitirdi. Ancak ölümlerin aşı ile bağlantılı olduğunu ortaya koyacak bir veri bulunmadığını açıklandı.

Fransa'da aşılanan 9 kişi yaşamını yitirdi

Aşılama kampanyasının sonuçlarını izlemekle görevli Fransız Ulusal İlaç Ajansı (ANSM), ülkede Pfizer-BioNTech tarafından üretilen Covid-19 aşısı yapılan 9 kişi yaşamını yitirdi. Ancak ANSM, bu ölüm vakalarının "yaşlı ve ağır tedavi altında olan" kişiler olduğunu, ölümlerin aşı ile bağlantılı olduğunu ortaya koyacak bir veri bulunmadığını açıkladı.

Ülkede her gün 300'e yakın yeni İngiliz türü mutasyona uğrayan virüs türüne rastlandığını kaydeden Sağlık Bakanı Olivier Veran, "Virüsün daha hızlı bulaşıcı türlerinin ortaya çıkması nedeniyle, kumaş maskelerin filtreleme etkisinin yetersiz olduğunu" belirterek, bu maskelerin kullanılmamasını istedi. Doktorlar Akademisi de, işe gitmek için metro kullanan yolculardan "virüsün yayılmaması için metrolarda konuşmamalarını" salık verdi. Doktorlar, yeni tip virüsten korunmak için sosyal mesafenin de 1 metreden 2 metreye çıkarılmasını önerdi.

Virüsün yayılma hızı düşürülemeyen ülkede son 24 saat içinde hastanelerde 323 kişi yaşamını yitirdi, 23 bin 292 yeni vaka tespit edildi. Böylece ülkedeki vaka sayısı 3 milyon eşiğini aşarak 3 milyon 11 bin 257'ye ulaştı. Ölü sayısı da 72 bin 647 oldu. Virüs nedeniyle kapatılan okul sayısı da yeni tip virüsle 3 katına çıktı.

VOA