Finlandiya Başbakanı Marin: Kur'an-ı Kerim ya da İncil yakılmasına izin vermeyeceğiz

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin ve İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, ortak basın toplantısı düzenledi. Finlandiya Başbakanı Marin, ülkelerinde kutsal kitapların yakılmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Finlandiya Başbakanı Marin: Kur'an-ı Kerim ya da İncil yakılmasına izin vermeyeceğiz

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin ve İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, iki ülkenin güvenliğinin birbirine bağlı olduğunu belirterek, NATO'ya üyelik başvuru sürecini beraber başlattıkları gibi beraber neticelendirmek istediklerini söyledi.

Marin ve Kristersson, Stockholm'de ortak basın toplantısı düzenledi.

"Sadece Kur'an-ı Kerim değil halka açık yerlerde sandalyenizi bile yakamazsınız"

Dini konulara saygının, Finlandiya yasalarında yer aldığını belirten Marin, şunları kaydetti:

"Kur'an-ı Kerim ya da İncil yakılmasına izin vermiyoruz. İnsanların istediğine inanma özgürlüğünü korumak istiyoruz. Finlandiya'da halka açık yerlerde ateş yakmaya ilişkin bazı yasalar da var. Halka açık yerlerde sadece Kur'an-ı Kerim değil sandalyenizi bile yakamazsınız. Bunu Finlandiya'da yapmayın."

Marin, İsveç'in üyeliğinin uzun zaman alması durumunda ne olacağına ilişkin soruya, "Durumun sınıftaki yaramaz çocuk gibi sunulması garip. İsveç de NATO üyesi olmak için istenenleri yerine getiriyor. İsveç'in 'sorun yaratan' olarak sunulduğu bu atmosferi sevmiyorum." yanıtını verdi.