Filistinliler Güney Afrikalılar gibi apartheid rejimini yok edebilir

Güney Afrika'nın eski cumhurbaşkanı Nelson Mandela'nın torunu, tıpkı ülkelerindeki apartheid rejimini deviren Güney Afrikalılar gibi, Filistinlilerin de İşgalci İsrail'deki apartheid rejimini yok edebileceklerini söyledi.

Filistinliler Güney Afrikalılar gibi apartheid rejimini yok edebilir

Nkosi Zwelivelile "Mandla" Mandela, "Büyükbabam Başkan Nelson Rolihlahla Mandela'nın söylediği gibi, Filistin meselesi zamanımızın en büyük ahlaki meselesi, ancak tüm küresel toplum bu konuda sessiz ve dilsiz" dedi.

"Büyükbabam, Güney Afrikalılar olarak bizim için, Filistin halkının özgürlüğü olmadan özgürlüğümüzün eksik kalacağını söyledi." diyerek genç neslin Filistin mücadelesinin sesi olmaya devam etmesinin nedeninin bu olduğunu ekledi.

"Güney Afrika'daki bizler gibi Filistinlilerin de işgale direnme hakkına sahip olduğunu tam olarak anladık." diyen Filistinlilerin boyun eğmemeye karar verdiklerini ancak işgale direnmeyi seçtiklerini kaydetti.

Filistinliler Güney Afrikalılar gibi apartheid rejimini yok edebilir

Güney Afrikalı halkın baskıya direnme mücadelesine atıfta bulunarak, "Filistinliler, Güney Afrika'nın apartheid rejimini çökertebildiğimiz gibi İsrail'in acımasız, apartheid rejimini de devirebilirler." Dedi.

Mandela, Siyonist rejimin saldırılarının önlenmesinde İslam ülkelerinin işbirliğine ilişkin bir soruyu yanıtlarken, "İslam ülkeleri, özellikle de Arap Milletler Cemiyeti, Afrika'daki SADC bölgesinde ön saflarda yer alan devletten ders alabilir" dedi. Gazze'de savaş suçları işliyor ve Filistin halkına yardım ediyoruz.

"Güney Afrika'daki kurtuluş mücadelemizde ön cephede yer alan Mozambik, Svaziland, Zimbabve, Botsvana, Zambiya, Namibya gibi komşu ülkeler kurtuluş mücadelemize destek verdi. Bugün kurtuluşumuza ulaştık çünkü Ön cephedeki devletimizden aldığımız destekten dolayı" dedi.

"İşte bu nedenle Arap Birliği'ni ve bölgedeki tüm İslam ülkelerini, özgürlüğe ulaşana kadar Filistin Direnişini ve Filistin mücadelesini desteklemeye çağırıyoruz" diye ekledi.