Filistinli iki direnişçiden feda eylemi: 4 Yahudi yerleşimci öldü

Eli Yahudi Yerleşkesi'nde düzlenen eylemde 4 yerleşimci öldü. Eylemi gerçekleştiren Filistinlilerden biri olay yerinde ve diğeri de daha sonra işgal güçleri tarafından Tubas’ta şehit edildi.

Filistinli iki direnişçiden feda eylemi: 4 Yahudi yerleşimci öldü

Batı Şeria’daki Eli Yahudi Yerleşkesi yakınlarından geçen Ramallah-Nablus karayolu üzerinde dün (20 Haziran Salı) akşam saatlerinde gerçekleştirilen ateş açma eyleminde 4 Yahudi yerleşimci hayatını kaybetti ve biri ağır 4 yerleşimci de yaralandı.

Eylemi gerçekleştiren Filistinlilerden biri olay yerinde ve diğeri de daha sonra işgal güçleri tarafından Tubas’ta şehit edildi.

İşgal ordusu, Filistinli iki direnişçinin Eli Yahudi Yerleşkesi yakınlarındaki bir benzin istasyonunun lokantasına ateş açtığını, askerlerin eylemcilerden birini olay yerinde etkisiz hale getirdiğini, diğer eylemcinin ise bir araca binerek kaçtığını ve işgal güçlerinin peşine düşerek diğer eylemciyi de öldürdüğünü söyledi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas), eylemcilerden birinin 26 yaşındaki El-Kassam Tugayları mücahidi Müenned Falih Şehhade olduğunu duyurdu.

Açıklamada, Kur’an hafızı ve eski esir Şehhade’nin Nablus’un güneybatısındaki Urif köyü sakinlerinden olduğu belirtilerek, Filistin halkının mümkün olan her türlü yolla kendini savunma hakkı bulunduğu ifade edildi.

Hamas Hareketi, diğer eylemcinin de El-Kassam Tugayları mücahitlerinden 24 yaşındaki Halid Mustafa Sabah olduğunu ve Filistinli gencin yoldaşının ardından şehit düştüğünü bildirdi.

Açıklamada ayrıca eylemin işgal güçlerinin Gazze’ye düzenlediği hain saldırılarda şehit olan komutanların intikamı, Mescid-i Aksa’daki ihlaller ile Nablus ve Cenin’e düzenlenen baskınlara misilleme olduğu kaydedildi.