Filistinli direniş grupları: İşgalciler Cenin’deki cinayetlerin bedelini ödeyecek!

İşgalci siyonistlerin Cenin'de yaptığı saldırılar sonucunda 4 Filistinliyi şehid etmesi üzerine açıklamada bulunan Filistinli gruplar, işgalci siyonistlerin Cenin'de yaptığı cinayetlerin bedelini ödeyeceğini, Filistin topraklarının tamamı işgalden kurtulana kadar direnişin devam edeceğini söyledi.

Filistinli direniş grupları: İşgalciler Cenin’deki cinayetlerin bedelini ödeyecek!

İşgalci siyonistler, dün Cenin kentine yaptığı saldırıda İzzeddin El-Kassam Tugayları komutanı Yusuf Salih Berekat Şureym'i (29) ve Kudüs Müfrezeleri komutanı Nidal Emin Zeydan Hazim'i (28) ile Ömer Muhammed Avvadin (16) ve Lüey Halil Sağir'i (37) şehid etti.

Katliamla ilgili yaptığı açıklamada, suikastlar, tutuklamalar, abluka, esirlere baskı ve Mescid-i Aksa'ya baskınlarla işgal güçlerinin Filistin halkına kapsamlı bir şekilde savaş açtığını belirten HAMAS, "Cenin'de cinayet işgal güçlerinin daha önceki cinayetlerinin devamıdır. İşgalcilerin cinayetleri cezasız kalmayacak. Devrimi ve direnişi alevlendirecek. Filistin halkı ve direniş cinayetlere nasıl misillemede bulunacağını biliyor." ifadelerini kullandı.

İşgalci siyonistlerin yaptığı cinayetlere "korkakça" nitelemesinde bulunan İslami Cihad Hareketi sözcüsü Tarık İzzeddin Cenin'de 4 gencin şehit edilmesinden tamamen işgal rejimi sorumlu olduğunu söyledi.

Halk Cephesi yaptığı açıklamada Cenin'deki direniş savaşçılarına yönelik cinayetlerin Filistin halkının iradesini kıramayacağını ifade etti.

Bir bildiri yayımlayan Demokratik Cephe, işgalci siyonistler Şarm Eş-Şeyh'te düzenlenecek güvenlik toplantısında Filistin halkına yönelik saldırılarını ve cinayetlerini perdelemeyi, direnişi kuşatma altına almayı planladığına dikkat çekti.