Filistinli direniş grup liderleri Gazze’deki sahadaki ve siyasi gelişmeleri İstanbul’da masaya yatırdı

Hamas, İslami Cihat ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi liderleri bir araya gelerek Filistin'deki sahadaki ve siyasi gelişmeler ile Gazze Şeridi'ndeki savaş hakkında konuştu.

Filistinli direniş grup liderleri Gazze’deki sahadaki ve siyasi gelişmeleri İstanbul’da masaya yatırdı

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistinli grup başkanları toplantısına, Filistin İslami Direniş Hareketi Başkanı İsmail Heniyye'nin katıldığını duyurdu. Hamas hareketinin siyasi bürosundan yapılan açıklamaya göre, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi genel sekreter yardımcısı Cemil Mezher, İslami Cihat Hareketi Genel Sekreteri "Muhammed el-Hindi" ve diğer bazı liderler İstanbul'da biraraya geldiler.

Hamas açıklamasında, İstanbul'daki toplantıda hazır bulunanların, cani düşmanın başlattığı soykırıma rağmen asla yıkılmayacağını ve başarısız olmayacağını dünyaya kanıtlamış bir millet olan Filistin milletinin azmi ve kararlılığı için takdirlerini ifade ettikleri belirtildi.

Filistinli grupların başkanları ayrıca savaşı durdurmak için gösterilen çabaları, Siyonist işgalin Gazze'den derhal ve tamamen çekilmesini, Filistinli esirlerin serbest bırakılmasını, bu topraklardaki insanların acılarını ve sorunlarını azaltmasını ve işgalin baskı ve ırkçılığına karşı iç cephenin istikrarını güçlendirme yollarını ele aldılar.

Filistinli grupların başkanları, işgalci Kudüs rejiminin planlarını engellemek ve Filistin ulusunun hedeflerini ve özgürlük, bağımsızlık ve geri dönüş ideallerini gerçekleştirmek için ulusal ve saha çalışmalarının güçlendirilmesi ihtiyacını vurguladı.

Soykırımcı İsrail rejimi, ABD'nin desteğiyle, insan hakları ve uluslararası kuruluşların önünde, altı ayı aşkın süredir Gazze Şeridi'ne saldırarak bu bölgenin savunmasız halklarına karşı soykırım gerçekleştiriyor.