Filistin Başbakanı: Gazze'de inşa edilmekte olan liman "ölüm kokan bir iskele"

Filistin Geçici Hükümeti Başbakanı Muhammed Iştiyye, Gazze Şeridi'ne deniz yoluyla yardım ulaştırmak için Gazze kenti sahilinde inşa edilmekte olan limanın "ölüm kokan bir iskeleden ibaret" olduğunu belirtti.

Filistin Başbakanı: Gazze'de inşa edilmekte olan liman "ölüm kokan bir iskele"

Haftalık Bakanlar Kurulu toplantısında konuşan Iştiyye, “Gazze kıyısında inşa edilmekte olan limanın, şehit naaşlarıyla dolu, yıkılmış bina kalıntılarından yapılıyor olması mantıklı mı? Bu, ölüm kokan bir iskeleden ibarettir." dedi.

Iştiyye, "Ölüm makinası işgalci israil'in çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 32 binden fazla insanı infaz etmesi yeterli değil mi? 72 binden fazla insanın yaralanması yetmedi mi? 281 binden fazla konutu tamamen ve kısmen yıkılması, 1,6 milyondan fazla insan yerinden edilmesi yetmiyor mu?" ifadelerini kullandı.

Filistin hükümetinin "Gazze Şeridi'nde işlenen suçları takip ettiğini, su sağlayarak, yardımların koordinesi ve daha fazlasını yaparak acılarını hafifletmek için mümkün olan her şeyi yaptığına" işaret eden Iştiyye, hükümetinin "her şeyin temeli" olarak gördüğü saldırıları sona erdirmek için dünyayla birlikte çalıştığını belirtti.