Filipinli Piskopos Daclan’ın hidayet hikayesi

Filipinler Ortadoks Kilisesi’nin Piskosposlarından Kleopos Daclan, Musa İbrahim ismini alarak Hristiyanlığı bıkarıp İslam dinine geçtiğini açıkladı.

Filipinli Piskopos Daclan’ın hidayet hikayesi

Filipinli Ortadoks Kilisesi Piskoposu Kleopas Daclan, 21 yıllık piskoposluktan sonra İslam dinini seçtiğini açıkladı.

Hikâyesi Ortodoks Kilisesi'nde rahipken başlamış. Bir gün İslam hakkında bir şeyler okumuş ve Kur'an-ı Kerim'i okumaya başlamış. Daclan,  İslam'daki saf tek tanrıcılığı çok sevdim yani Tevhid anlaşışı beni çok etkiledi. Çünkü Teslis doktrini Hıristiyanlıkta çok zordu ve herkes için anlaşılması zordu, bu yüzden İslam hakkında okumaya devam ettim ve başta bana bir başka bir dine geçmek zor geldi. Din değiştirmeye karar vermeden önce bir kez daha İncil'i Yunanca, İbranice ve Aramice olarak incelemeye başladım, ancak İncil'in tahrif edildiğini şu andaki eldeki İncil’de  çok büyük hatalar ve birçok çelişki bulunca şok oldum.

Okudukça daha fazla çelişki ile karşılaştım.  Çelişkilerin arttığını görmek için İncil'in farklı çevirileriyle karşılaştırmalı bir çalışmaya başladım.

Kur'an-ı Kerim'i  her okuduğumda, Kur'an-ı Kerim'in tüm gerçeği içerdiğini ve Allah'ın sözü olduğunun açık olduğunu kalbimde hissettim. Yüce Allah'ın kitabı Kur'an-ı Kerim vahyedildiği dil olan Arapça olarak korunmuştur. Hristiyan kitaplarına gelince, onlar orijinal dillerinde korunmamıştır ve hepsi hata ve çelişkiler içermektedir.

Bununla birlikte, bu araştırmaları yaparken aynı zamanda piskoposluk hizmetimi de sürdürüyordum. Rahiplikteki üst makam olan piskoposluk seviyesindeydim. Ancak kalbimdeki boşluğu dolduramıyordum. Kur’an’ı okudukça bu boşluğun dolduğunu hissetmeye başlayınca artık dedim benim yeni dinim İslamdır.

Yüce Allah bana herkese kiliseyi terk ettiğimi ve kendimi Yaradan'ın iradesine teslim ettiğimi söyleme gücünü verdi. Kilisedeki yüksek rütbeli konumumu ve tüm unvanlarımı bırakarak O’nun iradesine boyun eğmeyi ve kulluğu nasip eden Allah (C.C)’a ne kadar şükretsem azdır.

"Müslüman olduğumda çok ağladım, çünkü İslam sadece gerçektir ve gerçek bizim için acı verici olabilir, ancak bir gerçek olarak kalır ve onun aracılığıyla cennete, ebedi hayata gireriz, bu yüzden hayatımın geri kalan yıllarında insanları İslam'a girmeye davet edeceğim" dedi.