Fas, işgal rejiminden SİHA satın alacak
Fas yönetimi, siyonist işgal rejimi ile "Kamikaze" olarak da bilinen "Harop" adlı silahlı insansız hava aracını satın almak için anlaşma yaptı.
Siyonist medyada yer alan habere işgalcilerin sözde ordu sözcüsü Ran Kochav, siyonist sözde genelkurmay başkanı Aviv Kohavi'nin Fas'a gitmesinin ardından "iki ülke arasındaki askeri girişimleri ilerletmeyi ve eğitim ve deneyim alışverişi alanlarında askeri işbirliğini güçlendirmeyi" amaçladığını bildirdi.
Savunma sanayi sektörüne dair yayınlar yapan "Defence News" gazetesi, “Fas, israil ile uzaktan kumandalı (kamikaze) SİHA üretimi için anlaşma imzalayacak. Fas, askeri cephaneliğini güçlendirme yararına bir dizi savunma anlaşması da imzalayacak” ifadelerini kullandı.
Fas Savunma Bakanlığından sorumlu Bakan Abdullatif Ludeyi, siyonist sözde genelkurmay başkanı Aviv Kochavi’yi kabulünde, iki ülke arasında askeri iş birliğinin geliştirilmesini görüşmüştü.
Fas Kraliyet Silahlı Kuvvetleri Yüksek Komutanlığı tarafından dün akşam yayınlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Savunma alanında ve savunma sanayiinin temellerini atma ufkunda Ludeyi, Fas ve israil'in Fas'ta savunma sanayii alanında ortak projeler oluşturma konusundaki ilgisini dile getirdi.”
Siyonist rejimin Fas’ta düzenlenen askeri tatbikat "Afrika Aslanı 2022"ye gözlemci olarak katılmasının iki ülke arasındaki tecrübe ve uzmanlık alışverişi gelişimlerini gösteren somut bir örnek olduğu ifade edildi.
Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn, 15 Eylül 2020’de Beyaz Saray'da dönemin ABD Başkanı Donald Trump'ın girişimleriyle düzenlenen bir törenle siyonist rejim ile ilişkileri normalleştirme anlaşması imzalamıştı.
‘Normalleşme’ adı altında yapılan Kudüs davasına yönelik ihanet anlaşmasına daha sonra Sudan, ve Fas’ta katılmıştı.