Etiyopya'da sivillerin yakılarak öldürüldüğü görüntülere soruşturma

Etiyopya'da sivillerin yakılarak öldürüldüğünü gösteren video kayıtlarının ardından sorumlular hakkında yasal işlem yapılacağı açıklandı.

Sosyal medyada yayınlanan video görüntülerinde bir kısmı askeri üniformalı kişilerin, sivilleri yakarak öldürdüğü belirtildi. Ülke çapında büyük tepkiye neden olan görüntülerin ardından hükümet bir açıklama yaparak harekete geçildiğini duyurdu.

Etiyopya Devlet İletişim Servisi'nin Facebook sayfasından yapılan açıklamasında olayın bir yıldır etnik şiddet olaylarının yaşandığı Benishangul-Gumuz bölgesinde gerçekleştiği belirtildi. Açıklamada, "Geçtiğimiz günlerde insanlık dışı korkunç bir suç işlendi. Sosyal medyada dolaşan bir dizi korkunç görüntüde masum siviller yakılarak öldürüldü" denildi.

Olayın sorumluları ve suçun işlendiği tarih hakkında detay belirtilmeyen açıklamada, "Kökenleri veya kimlikleri ne olursa olsun, hükümet bu iğrenç ve insanlık dışı eylemin sorumluları hakkında yasal işlem yapacak” denildi.

Sivillerin yakılarak öldürüldüğü videoda bazılarının Etiyopya askeri üniforması ile bölgesel güvenlik güçlerinin kıyafetlerini taşıdığı görülüyordu.