Esed rejimi, Suriye'nin güneyindeki Dera kent merkezini tank atışlarıyla hedef aldı

Esed rejimi güçleri, Suriye'nin güneyindeki Dera ilinde, Rusya'nın ara buluculuğunda, bölge halkıyla yürütülen görüşmelerin sonuçsuz kalması üzerine şehir merkezinde kuşattığı Dera el-Beled Mahallesi'ne havan topu ve tank atışlarıyla saldırdı.

Esed rejimi, Suriye'nin güneyindeki Dera kent merkezini tank atışlarıyla hedef aldı

Suriye rejim güçlerinin Dera il merkezinde yer alan Dera el-Beled Mahallesi'ndeki hakimiyetini güçlendirmek için 29 Temmuz'da başlattığı saldırılar sürüyor.

Deralı aktivist ve gazetecilerin kurduğu Horan Özgürleri Topluluğundan edindiği bilgiye göre, Esed rejimi güçleri ve bölge halkı arasında Rusya gözetiminde, şehir merkezindeki Dera el-Mahatta bölgesinde dün gerçekleşen görüşmeler sonuçsuz kaldı.

Görüşmelerde, rejim güçleri, Dera el-Beled Mahallesi'nde yaşayan halktan ve oradaki silahlı muhalif gruplardan ellerindeki hafif silahların tümünü teslim etmelerini, evlerin aranması ve mahallede 9 kontrol noktası kurulmasına izin verilmesi talebini yeniledi.

Buna karşılık, bölge halkı adına görüşmeleri yürüten Dera'daki Uzlaşı Merkezi (Deralı Merkezi Komite) ise rejimin isteklerine karşı çıktı.

Bunun üzerine rejim güçleri, gece saatlerinde, kuşattığı Dera el-Beled Mahallesi'ne tank atışı ve havan toplarıyla saldırdı.

Bombardımanın ardından mahalledeki sivillerin büyük kısmı nispeten daha güvenli gördükleri mahallelere göç etti.

Kent merkezi ve kırsal bölgelere askeri yığınak yapan rejim güçleri, Dera'nın batı kırsalındaki Mızeyrib beldesini de havan toplarıyla hedef aldı.

AA