Erdoğan, İngiltere Başbakanı Johnson ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Barış Pınarı Harekatı ele alındı.

Erdoğan, İngiltere Başbakanı Johnson ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile telefonda görüştü.

Görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Johnson'a Barış Pınarı Harekatı’nın amaçlarını anlattı.

Suriye’nin kuzeyindeki PKK-YPG ve DEAŞ tehdidinin tamamen ortadan kalkana kadar harekatın süreceğini belirten Erdoğan, "Böylece topraklarını terketmek zorunda kalan Suriyelilerin de gönüllü ve güvenli bir şekilde geri dönüşleri sağlanabilecek." ifadelerini kullandı.

İngiltere Başbakanı Johnson ise Türkiye'nin, İngiltere ve NATO müttefiki için önemli bir ortak olduğunun altını çizdi.

İngiltere Başbakanlık Ofisi Sözcülüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Boris Johnson Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde yürüttüğü ve bölgedeki insani durumu kötüleştirebilecek, DAİŞ’le mücadelede kaydedilen ilerlemeyi sekteye uğratabilecek askeri operasyon nedeniyle İngiltere'nin duyduğu derin kaygıyı dile getirmiştir.

Başbakan Türkiye'nin askeri operasyonunun İngiltere tarafından desteklenilemeyeceğini açık bir şekilde ifade etmiştir. Başbakan, Erdoğan'ı operasyona son verip diyaloğa girmeye davet etmiş, İngiltere'nin ve uluslararası partnerlerin ateşkesi mümkün kılacak müzakereleri desteklemeye hazır olduğunu belirtmiştir."

Johnson, Türkiye'nin DEAŞ'la mücadelenin ön saflarındaki rolünü ve Suriye'deki iç savaştan kaçan mültecileri destekleme konusundaki cömertliğini de dile getirdi.

AA