Erdoğan: Amerika ve Batılı aktörler bir avuç siyonistin esiri olmuş durumda

HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin şehit edilmesiyle Gazze krizinde yeni bir sınır daha aşıldığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Amerika ve Batılı aktörler bir avuç siyonistin esiri olmuş durumda" ifadelerini kullandı.

Erdoğan: Amerika ve Batılı aktörler bir avuç siyonistin esiri olmuş durumda

Gazze'ye yönelik saldırıların 10'uncu ayı geride bıraktığını belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin şehid edilmesiyle Gazze krizinde yeni bir sınır daha aşıldı. Netanyahu yönetiminin kural, hukuk tanımaz saldırgan tavrı bölgemizi kötü senaryolarla karşı karşıya bırakıyor. Amerika başta olmak üzere Batılı aktörler ne yazık ki İsrail'in ve bir avuç fanatik siyonistin esiri olmuş durumda. Ateşkes görüşmelerinden umutları yeşertecek bir sonuç çıkmadı. HAMAS'ın yapıcı tavrına rağmen Netanyahu yönetimi, katliam politikasını sürdürme niyetinde olduğunu defaatle gösterdi. Üzerinde etki sahibi güçlerin tavşana kaç, tazıya tut politikası sürdükçe israil Gazze'deki ateşi tüm bölgeye yaymak için her yolu deneyecektir."

Türkiye olarak bölgelerindeki gelişmeleri anbean takip ettiklerini belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

"Son 10 ayda 40 bin masumun hayatına mal olan bu barbarlığın bir an önce sona ermesi için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Daha evvel Uluslararası Adalet Divanı'nda, israil aleyhine açılan soykırım davasına müdahil olma kararımızı açıklamıştık. Bununla ilgili somut adımımızı çarşamba günü atıyoruz. Meclis Hukuk Heyetimiz 7 Ağustos tarihinde Lahey'de davaya müdahillik dilekçemizi Adalet Divanı'na teslim edecektir. Türkiye adına resmi başvurumuzu inşallah böylece yapmış olacağız. Milletimin şu gerçeği çok iyi bilmesini arzu ediyorum, Türkiye, varlık yokluk mücadelesi verdiği bu zor günlerinde Filistin'in yanındadır. Tüm imkanlarıyla Filistinli kardeşlerine sahip çıkmaktadır. Ülkemizin bu kararlı tavrının Netanyahu hükümetinde nasıl bir rahatsızlık oluşturduğu yapılan densiz açıklamalardan anlaşılmaktadır. Devlet adamı olmak yerine klavye soytarılığına özenenlere şunu söylemek isterim; Gözünü kan bürümüş soykırım şebekesi ne yaparsa yapsın Türkiye'nin ve Türkiye milletinin, Filistin halkıyla dayanışmasını engelleyemeyecektir."