Ensarullah, Tel Aviv'e doğru hipersonik 'Filistin 2' fırlatma görüntülerini yayınladı

Yemen Askeri Medya Birimi, Yemen Silahlı Kuvvetleri'nin Tel Aviv'e yönelik başlattığı operasyona ait görüntüleri yayınladı. Görüntülerde, saldırıda kullanılan "Filistin 2" hipersonik füzesi yer aldı.

Yemen Askeri Medyası , Tel Aviv'deki (Yafa) bir askeri tesisi hedef alan hipersonik balistik füzenin fırlatılışına ait görüntüleri yayınladı .

Görüntülerde, Yafa'daki (Tel Aviv) askeri hedefi vurma operasyonunda kullanılan "Filistin 2" hipersonik füzesi görülüyor. 

Yemen Askeri Medyası'na göre "Filistin 2"nin özellikleri şöyle:

  • Hipersonik füze;
  • Menzil: 2.150 km;
  • İki kademeli katı yakıtla çalışan; iki kademeli katı yakıtlı füze;
  • Gizlilik teknolojisine sahiptir;
  • Mach 16 hızıyla hareket eder, yani ses hızından 16 kat daha hızlı hareket eder;
  • Dünyanın en son ve en güçlü hava savunma sistemlerini, özellikle Demir Kubbe'yi aşabilecek yüksek manevra kabiliyetine sahiptir.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Saree, Pazar günü yaptığı açıklamada, Yemen füze gücünün işgal altındaki Filistin'in Yafa bölgesinde İsrail askeri hedefini vurduğunu duyurmuştu.

Füze 11 buçuk dakikada yaklaşık 2.040 km yol kat etti.

Saree, bu operasyonun tırmanışın beşinci aşamasının bir parçası olduğunu vurgulayarak, coğrafi engellerin, ABD-İngiliz saldırganlığının, gözetleme ve savunma sistemlerinin Yemen'in Filistin halkına destek konusunda dini, ahlaki ve insani görevini yerine getirmesini engellemeyeceğini söyledi.

Bu arada, Ensarullah lideri Seyyid Abdul-Malik el-Husi, ileri teknolojiyle donatılmış füzenin düşman savunmalarını aştığını ve yaklaşık 2.040 km mesafe kat ettiğini belirtti. "Gelecek, Allah'ın izniyle, daha da büyük gelişmelere ev sahipliği yapacak." dedi.