Ensarullah: ABD savaş gemisi ve İşgalci İsrail'in Eilat kentini vurduk

Yemen’deki Husiler, İşgalci İsrail’in güneyindeki Eilat kentinde hassas bölgeler ile Aden Körfezi’nde de bir ABD savaş gemisi ile İşgalci İsrail'in gemisini hedef aldıklarını açıkladı.

Ensarullah: ABD savaş gemisi ve İşgalci İsrail'in Eilat kentini vurduk

Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, yaptığı açıklamada, “Yemen Deniz Kuvvetleri (Husilere bağlı), işgal altındaki Filistin'in (İşgalci İsrail) güneyindeki Umm er-Reşraş (Eilat) kentinde düşman Siyonist İsrail’in hassas bölgelerine karşı bir dizi insansız hava aracıyla operasyon düzenledi.” dedi.

Seri, aynı şekilde, “Yemen Deniz Kuvvetleri, Aden Körfezi’nde İşgalci İsrail’e ait MSC SILVER adlı gemiyi uygun deniz füzeleriyle hedef aldı.” diye konuştu.

Husilerin Kızıldeniz ve Umman denizinde ABD’ye ait savaş gemilerine de insansız hava araçlarıyla saldırı düzenlediğine dikkati çeken Seri, söz konusu operasyonların Filistin halkına destek ve ABD ile İngiltere’nin Yemen’e düzenlediği saldırılara karşılık gerçekleştirildiğini vurguladı.

Bu saldırıların Avrupa Birliği'nin (AB), Kızıldeniz'de seyrüsefer güvenliğini sağlamaya katkıda bulunmak için askeri misyon başlattığını duyurmasının ardından gelmesi dikkat çekti.

AB, dün Kızıldeniz'de seyrüsefer güvenliğini sağlamaya katkıda bulunmak için "Aspides" isimli askeri misyonun başlatıldığını açıklamıştı.

Misyonun seyrüsefer özgürlüğünün yeniden sağlanmasına ve ticari gemiciliğin korunmasına katkıda bulunacağını belirten AB, "Aspides" misyonunun, yalnızca savunma amaçlı olacağını kaydetmişti.