El-Burhan'dan pişkin savunma: Halkın çıkarlarını korumak için Netanyahu ile görüştüm

Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan'dan pişkin savunma, İşgalci İsrail'in Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Sudan’ın milli güvenliği ve halkının yüksek çıkarlarını korumak için görüştüğünü bildirdi.

El-Burhan'dan pişkin savunma: Halkın çıkarlarını korumak için Netanyahu ile görüştüm

Sudan hükümeti, Burhan ile Netanyahu'nun dün Uganda'da bir araya geldiğinin ortaya çıkmasının ardından acil toplantı düzenledi. Bu toplantının ardından kabine ve Egemenlik Konseyi üyeleri başkent Hartum'daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda toplantı gerçekleştirdi.

Hükümetten toplantıya dair açıklama yapılmazken, Egemenlik Konseyinden Burhan'ın ihanetini meşru göstermek için ifadelerinin yer aldığı bir açıklama yapıldı.

Burhan, açıklamada, "Dün İsrail Başbakanı ile Uganda’da bir görüşme yaptım. Sudan’ın milli güvenliğini ve halkının yüksek çıkarlarını korumak için bu adımı attım. Sudan ile İsrail arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin Anayasal Bildiri'de geçtiği üzere ilgili makamların sorumluluğunda olduğunu temin ediyorum. Arap Birliği kararları ve Arapların fikir birliğine uygun şekilde Sudan’ın Filistin meselesindeki ilkeli duruşunu, halkının asla değişmeyecek bağımsız devlet kurma hakkını teyit ediyorum." ifadelerini kullandı.

AA