Dünyanın en büyük Filistin yanlısı öğrenci ağı başlatıldı

Filistin'i ve Filistin davasını destekleyen dünyanın en büyük öğrenci ağı, ABD'nin New York kentinde başlatıldı.

Dünyanın en büyük Filistin yanlısı öğrenci ağı başlatıldı

Bu uluslar arası ağda Amerika, Avrupa, Afrika ve birçok Arap ve İslam ülkesi de dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki çeşitli üniversitelerden yüzlerce öğrenci grubu yer alıyor.

Filistin yanlısı öğrenci aktivistleri, öğrenci örgütleri ve sendikaları, Filistin'i desteklemek ve Gazze'ye yönelik savaşı durdurmak amacıyla büyüyen uluslararası harekete yanıt olarak "Küresel Öğrenciler Filistin'i Destekleme Ağı"nı (GSPN) kurdular. 

Bu adım, rejimin Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere uyguladığı soykırım nedeniyle İsrail'in üniversitelere yatırım yapmasını boykot etme girişiminin bir parçası.

GSPN, kuruluşunun yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Filistin yanlısı öğrenci aktivistlere strateji alışverişinde bulunabilecekleri, deneyimlerini paylaşabilecekleri ve küresel iş birliğini teşvik edebilecekleri güvenli ve güvenilir bir platform sunacağını, böylece Filistinli öğrenci aktivistler için hayati bir destek kaynağı olacağını belirtti.

Açıklamada, ağın ayrıca Filistin yanlısı öğrencileri, özellikle uzak veya izole topluluklarda yaşayanları, etkili stratejileri uygulamak ve topluluklarındaki etkilerini artırmak için ihtiyaç duydukları araç, destek ve bilgiyle donatmayı amaçladığı belirtildi.

Bu ağın öğrenci liderlerinin, Filistinlilerin sesini küresel sahnede güçlendirmeye, dünyanın dikkatini Filistin direnişine çekmeye ve protestolar ile adalet kampanyalarının koordinasyonunu sağlamaya kararlı oldukları bildirildi.