Müslümanlar iki yılın ardından ilk teravihleri eda etti

Dünyanın dört bir yanında Müslümanlar, iki yılın ardından ramazanın ilk teravih namazı için camilere akın etti. Filistinliler, siyonist çetenin işgali altında bulunan Mescid-i Aksa'da saf tutarken, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde 88 yıl sonra ilk kez kılınan teravih namazında vatandaşlar caminin içinin yanı sıra Sultanahmet Meydanı'nı da doldurdu.

Müslümanlar iki yılın ardından ilk teravihleri eda etti

Dünyanın birçok yerinde ramazan ayında kılınan ve koronavirüs salgını nedeniyle iki yıldır ertelenen teravih namazlarının çoşkusu yaşandı.

Yurt dışındaki müslümanlar ramazanın ilk teravih namazı için camilere akın etti.

Filistinliler, siyonist çetenin işgali altında bulunan Mescid-i Aksa'ya saf tutarken, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde 88 yıl sonra ilk kez kılınan teravih namazında vatandaşlar caminin içinin yanı sıra Sultanahmet Meydanı'nı da doldurdu.

Azerbaycan'da ve Irak'ta iki yılın ardından ilk teravih namazını kılmak için omuz omuza saf tutuldu.

Almanya'da da ilk teravih için Müslümanlar camilerdeydi. Başkent Berlin'deki Şehitlik Camisi'ne gelenler, teravih namazı kılıp dualar etti.

Köln'de ise Diyanet İşleri bünyesindeki Köln Merkez Camisi'nde ilk teravih namazı kılındı.

Avustralya'da yaşayan 600 binden fazla Müslüman da ülke genelindeki cami, mescit ve geçici mekanlarda ilk teravih namazını kıldı.

Ayasofya-i Kebir Camii'nde 88 yıllık teravih hasreti meydana taştı

"Fethin sembolü" olarak anılan ve 86 yılın ardından yeniden ibadete açılan camide, salgın nedeniyle 2 sene gecikmeli olarak kılınan teravih namazının heyecanı yaşandı.

Vatandaşlar, ilk teravihte saf tutmak için akşam namazıyla beraber camiye gelmeye başlarken, yatsı ezanına 30 dakika kala Ayasofya-i Kebir Camii tamamen doldu.

Görevlilerin camiye girişleri kapatması üzerine vatandaşlar namazı Sultanahmet Meydanı'nda kılmak durumunda kaldı. Birçok kişi meydan ile yeşil alanlarda yanlarında getirdikleri seccade ve kartonların üzerinde saf tuttu.

Öte yandan cami içerisinde namaz öncesinde salatüselam getirildi, kelime-i tevhid ile Kur'an-ı Kerim okundu.

Mescid-i Aksa’da binlerce Müslüman ilk teravih namazını kıldı

Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'nın da içinde bulunduğu Eski Şehir bölgesinin Harem-i Şerif'e çıkan dar sokakları, caddeleri ve çarşıları Ramazan için rengarenk ışıklar ve kandillerle süslendi.

Kudüs ve Filistin Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin'in hilalin görüldüğünü ve cumartesinin Ramazanın ilk günü olacağını açıklaması üzerine her yaştan binlerce Müslüman ilk teravih namazı için Mescid-i Aksa'ya geldi.

Harem-i Şerif'te her yıl Ramazan ayı boyunca günlük ortalama 10 bin Müslüman ibadet ediyor, bu sayı cuma günleri 150 bine kadar çıkıyor.

ABD'nin başkenti Washington'da ilk teravih namazı kılındı

Bölgede yaşayan yüzlerce Müslüman, teravih için Amerika Diyanet Merkezi Camisi'nde bir araya geldi.

ABD'nin başkenti Washington DC civarında yaşayan yüzlerce Müslüman, ramazan ayının ilk teravih namazı için ülkenin en büyük camilerinden Amerika Diyanet Merkezi (DCA) Camisi'nde bir araya geldi.

Washington'a yarım saatlik mesafede Maryland eyaleti sınırları içinde yer alan DCA, hem bölgede yaşayan Türklerin hem de farklı etnik kökenden Amerikalı Müslümanın ilk teravih için geldiği ibadet mekanı oldu.

Maryland, Washington ve Virginia'dan çok sayıda kişi ilk teravih namazını kılarak, ramazan ayına erişmenin sevincini yaşadı.

DCA, ramazan boyunca çok sayıda iftar organizasyonuna ve farklı ramazan etkinliklerine de ev sahipliği yapacak.

Balkanlar'da da teravih için saf tutuldu

Arnavutluk'un başkenti Tiran'daki Müslümanlar ilk teravihte Ethem Bey Camisi'ndeydi. Kosova'da ise teravih Fatih Sultan Mehmet Camisi'nde eda edildi. 

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna’da da vatadaşlar camilerde saf tuttu.

Hırvatistan’daki Zagreb Camisi'nde ise teravih namazını Müftü Aziz Hasanovic kıldırdı.

Sırbistan'daki müslümanlar ise ilk teravih namazı için Novi Pazar'da buluştu.

Ukrayna ramazana savaşın gölgesinde girdi

Ukrayna'da ise yaklaşık 1 milyon Müslüman ramazana savaşın gölgesinde girdi.

Ukrayna genelinde ilan edilen savaş durumu nedeniyle ülkedeki camilerde ilk teravih namazı kılınamadı.