"Sisi cuntası, Mısır’ı terör devleti haline getiriyor"

Darbeci Sisi cuntasinin yaklaşık 2.5 yıl boyunca cezaevinde tuttuğu Filistinli aktivist Rami Şaat serbest kaldıktan sonra açıklamalarda bulundu. Şaat, cunta yönetiminin yaptığı zulümleri anlatarak "Ülke kelimenin tam anlamıyla bir terör devleti haline geliyor" ifadelerini kullandı.

"Sisi cuntası, Mısır’ı terör devleti haline getiriyor"

Kanlı bir darbeyle başa gelen ve katliam, yargısız infaz, idam ve tutuklamalarla zulmünü devam ettiren Batı kuklası Sisi cuntasının yaptığı insanlık dışı muameleler gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.

 Cunta yönetimi tarafından "devlete karşı kışkırtma" suçlamasıyla Haziran 2019'da tutuklanan ve baskılar sonucu geçtiğimiz hafta serbest bırakılan siyasi aktivist Rami Şaat, darbe yönetiminin insanlık dışı uygulama ve zulümlerini, "Ülke kelimenin tam anlamıyla bir terör devleti haline geliyor" ifadeleriyle açıkladı.

Mısır'da yaklaşık 2.5 yıl boyunca cezaevinde tutulan Filistinli aktivist Rami Şaat serbest kaldıktan sonra yaptığı açıklamada, Mısır'ın büyük bir hapishane hücresine dönüştüğünü vurgulayarak, "Terör örgütüne yardım ve yataklık etme" suçlamasıyla tutuklandım. Benimle beraber cezaevinde tutulan mahkumların çoğuda bu suçlamalarla tutuluyordu. Ancak bu suçlamalara dair ellerinde herhangi bir delil hiç olmadı” şeklinde konuştu.

"Sadece birkaç kelime söylüyorlar ve bu sizin içeride tutulmanıza yetiyor" diyen Şaat, 30’dan fazla kişinin 23 metrekarelik bir hücrede tutulduğunu belirterek “Cezaevi şartları insani yaşam koşulları için korkunç bir durumdaydı” dedi.

Mısır vatandaşlığından çıkarılmasından sonra serbest bırakılan ve Fransa'ya yerleşen Şaat,  ailesine ve kendisine yönelik tehditlere rağmen, Filistin meselesi için mücadele etmeye devam edeceğini belirtti.

Eski Filistin Dışişleri Bakanı Nebil Şaat'ın oğlu olan 50 yaşındaki siyasi aktivist Rami Şaat 2011 yılındaki Mısır devrimi sürecinde de rol almış ve  işgalci israil'e karşı faaliyetleriyle tanınan Boykot, Tecrit ve Yaptırımlar Hareketi'nin Mısır ayağının koordinatörlüğünü yürütüyordu.