Dr. Muhammed es-Sağir: Kur'an-ı Kerime yapılan hakaret tüm Müslümanlara yapılmıştır

İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e yönelik hakaretin telin edilmesi için Bağcılar'a düzenlenen protesto gösterisinde konuşan Mısırlı âlim Dr. Muhammed es-Sağir, yapılan eylemin bir cemaat, siyasi bir partiye karşı değil tüm Müslümanlara karşı yapıldığını söyledi.

Dr. Muhammed es-Sağir: Kur'an-ı Kerime yapılan hakaret tüm Müslümanlara yapılmıştır

Peygamber Sevdalıları Bağcılar Temsilciliği, İsveç, Danimarka ve Hollanda gibi ülkeler başta olmak üzere İslam'ın kutsallarına yönelik yapılan hakaretlerin telin etmek için Bağcılar Meydanı'nda bir basın açıklaması ve protesto gösterisi düzenledi.

Kur'an-ı Kerime yapılan hakaret tüm Müslümanlara yapılmıştır

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Uluslararası İslam Peygamberini Destekleme Heyeti Başkanı Dr. Muhammed es-Sağir, "En önemli mukaddesatlarımızdan olan Kur'an-ı Kerim'in farklı ülkelerde bazı beyinsizler tarafından yakılması sadece tepkisel olarak bir partiye, bir cemaate veya bir harekete değil tüm İslam dünyasına karşı yapılmış bir hakarettir. Müslümanlar, birliktelik içerisinde var olan bu akıma karşı birlikte hareket etmek zorundayız." dedi.

Kur'an-ı Kerime yapılan hakaret tüm Müslümanlara yapılmıştır

"Herkes bir tepki verirken Türkiye 2 kez tepki göstermeli"

Yapılan eylemin Türkiye Büyükelçiliği önünde yaşandığını hatırlatan es-Sağir, "Kur'an-ı Kerim, aynı zamanda İslam'ın bir sembolü olan hilalin yanında yakılmıştır. Bu eylem aslında Türkiye halkına şunu ifade ediyor. Tüm Müslümanlar yaşana olaya bir tepki veriyorsa Türkiye halkı 2 kez tepki vermelidir. Birincisi; Kur'an-ı Kerim'e karşı yapılan terbiyesizlik, ikincisi; İslam'ın bir temsilcisi olan Türkiye bayrağının altında yapılmasıdır." diye konuştu

Kur'an-ı Kerime yapılan hakaret tüm Müslümanlara yapılmıştır

Batılı ülkelere çağrı: Kur'an'a saldırmak yerine ona sarılın ki dünya ve ahiretiniz kurtulsun

Danimarka ve İsveç'in olayı normalleştirmek için her gün Kur'an-ı Kerim'i yaktıklarını söyleyen Molla Abdülbari Çelik, "Teröristler sıraya girip, izin alarak Kur'an'ımızı, namusu ekberimiz olan Allah'ın kelamına hakaret ediyorlar. Biz, ümmeti Muhammed'iz. Kesinlikle bunu kabul etmiyoruz. Batılı teröristlere, terörist zihniyetli devletlere şunu diyoruz! Elinizi kitabımıza uzatmayın, edepsizlik yapmayın. Gelin Kur'an'a sarılın, Kur'an'a sığının. Böylece hem dünyanızı hem de ahiretinizi kurtarın." şeklinde konuştu.

İnsanlıktan nasibini almamış olanların Kur'an'ın, Allah'ın nurunu söndürmek istediklerini hatırlatan Çelik, bunu asla başaramayacaklarını, isteseler de istemeseler de Allah'u Teâlâ'nın nurunu tamamlayacağını ifade etti.

Kur'an-ı Kerime yapılan hakaret tüm Müslümanlara yapılmıştır

"İslami kutsallara karşı saldırı ve hakaret furyasını lanetliyoruz"

Grup adına basın açıklamasını okuyan Diyar Güngördü de şu ifadeleri kullandı:

"İslam düşmanlarının kirli elleri ve kirli dilleri ile yüce mukaddesata hakaret etmekle bir kez daha nefretlerini gösterdiler. İslam'ın kutsallarına hakaret eden bu melun zihniyet kirli bir zihniyettir. Başta İsveç, Danimarka ve Hollanda'da olmak üzere batı dünyasında sistematik bir saldırıya dönüşen ve sıradanlaştırılmaya çalışılan İslami kutsallara karşı saldırı ve hakaret furyasını kabul etmiyor ve lanetliyoruz. Bu provokasyonların devlet güvencesi altında yapılmasını temin eden zihniyeti de lanetliyoruz. Kur'an ve Hazreti Muhammed, Müslümanların namusu ekberleridir. Kur'an-ı mübine ve Hazreti Peygambere hakaret eden, saldıran tüm Müslümanlara hakaret etmiştir."

İLKHA