Dört yardım kuruluşundan ortak kurban eti organizasyonu

İhtiyaç sahibi ailelere yönelik yardım çalışmaları yürüten Yetimler Vakfı, Umut Kervanı, Avrupa Yetim Eli ve IHO Ebrar, bu yıl aldıkları karar doğrultusunda ortak kurban eti organizasyonu gerçekleştirerek on binlerce aileye ulaşmayı hedefliyor.

Dört yardım kuruluşundan ortak kurban eti organizasyonu

Genel merkezleri Türkiye'de olan Yetimler Vakfı ve Umut Kervanı ile Avrupa merkezli uluslararası yardım kuruluşları olan Avrupa Yetimeli ve IHO Ebrar, bu yıl yürütülecek kurban organizasyonunda beraber çalışma kararı aldı.

Hayırsahiplerinin teslim etmiş olduğu vekaletlerle bayramın ilk saatlerinden bu yana yoğun çalışma içerisine giren yardım kuruluşları; üye, temsilci ve gönüllüleriyle on binlerce ihtiyaç sahibi aileye ulaşma gayreti içerisinde.

Yürütülen çalışmalar hakkında kardeş kuruluşlar adına açıklamalarda bulunan Yetimler Vakfı Genel Koordinatörü Cemil Cahit Ünsal, böyle bir ortak organizasyondan ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirerek kurumlara teşekkürlerini iletti.

"Hayır sahiplerinin vekalet etlerini kimsesizlere ulaştırmak için çalışacağız"

Konuşmasının başında bayram tebrik mesajını paylaşan Ünsal, "Tüm İslam alemi, çalışan, gönüldaş, hayırseverler, yetim ailelerimiz ve zulüm altında olan Filistinli kardeşlerimizin bayramlarını tebrik ediyorum. Bu bayramın hayırlara vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Bayramın ilk gününden kurban çalışmalarımıza başladık. Yurtiçi ve yurtdışında binlerce yetim aileye ulaşmayı hedefliyoruz. Arkadaşlarımız kurban faaliyetlerini gerçekleştirmek üzere yoğun bir çalışma içerisindedirler. İnşallah ekiplerimizle sahaya inip yetim ailelerimizin kapılarına gideceğiz, hayır sahiplerinin vekalet etlerini onlara ulaştırmak için çalışacağız. Emeği geçen herkesten razı olsun. Herkesin Kurban Bayramı mübarek olsun." dedi.

Ünsal, "Bu yıl 4 kardeş kuruluş olarak bu organizasyonu yapıyoruz. Böyle bir duyarlılık gösterdikleri için Umut Kervanı, IHO EBRAR, Avrupa Yetimeli kuruluşlarımıza da teşekkür ediyorum. Gerçekten bu birliktelik bizleri sevindirdi. Birlikte çalışıyor, hareket ediyor ve binlerce aileye ulaşmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.