Diyarbakır ve Konya'da Gazze için direniş nöbeti devam ediyor

İşgal rejiminin Filistin'e yönelik saldırıları devam ederken devlet yetkilileri somut bir adım atana kadar direniş nöbetini sürdürmekte kararlı olan Diyarbakırlılar bu gece de yine meydanlardaydı. Yine, HÜDA PAR Konya İl Başkanlığının Gazze için başlatmış olduğu direniş nöbeti de devam ediyor.

Diyarbakır ve Konya'da Gazze için direniş nöbeti devam ediyor

7 Ekim günü başlatılan "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası Filistin'e yönelik saldırılarını arttıran işgal rejimi, 15 gündür aralıksız bir şekilde sivilleri bombalamaya devam ediyor.

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesi Yenihal Köprülü Kavşağında düzenlenen süresiz direniş nöbeti bu gece de devam etti.

Programda bir konuşma yapan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Hüseyin Yılmaz, geçmiş tarihlerde Müslümanlara yönelik yapılan soykırımlara dikkat çekerken şu anda Filistin'de yapılan katliamı meşru göstermeye çalışanların olduğunu belirtti.

Yılmaz, "Bir Selahaddin çıktı ve bu gidişe dur dedi. Bir yerde direniş ve mücadele varsa illaki başarıya ulaşacaktır. İçerideki ihanetçilere rağmen Müslümanlar pes etmedi, mücadeleye devam ettiler. Filistin topraklarında Selahaddin-i Eyyubi haçlıları mağlup etti ve işgale son verdi. Doğuda bütün vahşet ve zülumatıyla Moğollar çıktı, karanlığıyla İslam beldelerinin üzerine çöktü ve öyle bir korku saldı ki İslam ülkelerin liderleri bunlara teslim oldu. Teslim olmayan Müslümanlar kıyımdan geçirildi. Nihayetinde Seyfü'l-Kudüs çıktı ve onları yenilgiye uğrattı." ifadelerini kullandı. 

Konya'da da Gazze için direniş nöbeti devam ediyor 

Direniş nöbeti, Karatay ilçesi Kayalıpark meydanında akşam saat 19.30'da başlayan nöbet, gece saat 21.00'e kadar devam ediyor. Saat 19.30 ile 21.00 arasında ise meydanda Kur'an-ı Kerim tilaveti, şiir, dua programı ve konuşmalar yapıldı.

HÜDA PAR Meram İlçe Başkanı İsmail Yılmaz okuduğu basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"En yüksek sesle haykırıyoruz ve diyoruz ki; Filistin'in ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanındayız ve destekçisiyiz. Bu yolda üzerimize düşen her türlü fedakârlığı yapmaya hazırız.

Filistin halkına selam olsun!

Kahraman mücahitlere selam olsun! Direnişe ve dirilişe selam olsun!"