Direniş hareketlerinden Mescidi Aksa için seferberlik ilanı

Gazze'deki direniş hareketleri, işgal rejiminin Mescidi Aksa'ya yönelik yeni bir saldırısına ve yerleşimcilerin herhangi bir aşırılığına karşı hazırlıklı olunması amacıyla Filistinlilerden seferberlik düzeyini artırmaları çağrısında bulundu. 

Direniş hareketlerinden Mescidi Aksa için seferberlik ilanı

Direniş hareketlerinin dün akşam Hamas'ın Gazze bölgesindeki başkanı Yahya Sinvar'ın davetiyle gerçekleştirdikleri toplantıdan sonra yapılan açıklamada bu çağrının yapıldığı belirtildi. 

Yapılan basın açıklamasında toplantıda son durumun değerlendirildiği, önümüzdeki günlerde yaşanabilecek gelişmelerle ilgili öngörüler üzerinde durulduğu ve bu çerçevede Filistin halkına yönelen tehlikeler karşısında neler yapılabileceği konusunun ele alındığı belirtildi. 

Direniş hareketleri Filistin halkının Batı Şeria'da ve Kudüs'te işgale karşı verdiği mücadeleyi, özellikle Mescidi Aksa'daki murabıt erkeklerin ve kadınların kararlı duruşlarını selamladıklarını dile getirerek, bütün bu mücadeleleri verenlerin Mescidi Aksa'nın ve Kudüs'teki tüm mukaddes mekanların savunulmasında birinci duvarı oluşturduklarına dikkat çekildi. 

İşgal çetesinin korumasındaki Yahudi gasıplar Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

Geçtiğimiz Cuma sabahından beri de Mescidi Aksa'ya yönelik baskınlar ve saldırılarını artıran siyonist işgal rejimi, Ramazan ayı içinde birçok Filistinli Müslümanı şehid ederken, bazıları ağır olmak üzere yüzlerce kişiyi de yaraladı.