Devrim Muhafızları Ordusu komutanlarından Musevi, işgalci terör rejiminin saldırısında katledildi

İran Devrim Muhafızları Ordusunun komutanlarından Razi Musevi’nin, Siyonist işgal rejiminin, Şam yakınlarına düzenlediği saldırıda katledildiği bildirildi.

Devrim Muhafızları Ordusu komutanlarından Musevi, işgalci terör rejiminin saldırısında katledildi

İran'ın yarı resmi Tesnim Haber Ajansı, siyonist terör rejiminin saldırısında katledilen Musevi'nin, Suriye’de "askeri danışman" olarak görev yaptığını aktardı.

Devrim Muhafızları Ordusu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Musevi’nin, işgalci siyonist rejimin Şam yakınlarına düzenlediği füze saldırısında katledildiği doğrulandı.

Açıklamada, "Gaspçı ve korkak Siyonist rejim bu suçun bedelini kesinlikle ödeyecektir." denildi.

Reisi: Bu suçun bedelini mutlaka ödeyecekler

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi de Suriye'de öldürülen İranlı komutan için taziye mesajı yayınladı.

Reisi mesajında, "Bu eylem, şüphesiz gaspçı Siyonistlerin bölgedeki hayal kırıklığının, çaresizliğinin ve acizliğinin bir başka göstergesidir. Bu suçun bedelini mutlaka ödeyecekler." ifadelerini kullandı.

Evi 3 füzeyle hedef alındı

İran'ın Şam Büyükelçisi Hüseyin Ekberi, Mehr Haber Ajansına yaptığı açıklamada, İranlı komutanın büyükelçilikte görevli bir diplomat olduğunu ifade ederek, "Kendisi, burada diplomatik pasaportu ve diplomatik ikametgahı bulunan ülkemizin büyükelçiliğinin diplomatı ve ikinci danışmandı." diye konuştu.

Musevi'nin yerel saatle 14.00 sularında büyükelçilik binasında bulunduğunu daha sonra Zeynebiye Mahallesi'ndeki evine gittiğini aktaran Ekberi, "Öğleden sonra 16.20'de evi Siyonist rejim tarafından fırlatılan 3 füzeyle hedef alındı." dedi.

İranlı Büyükelçi, Musevi'nin eşinin öğretmen olduğunu ve o sırada evde bulunmadığını aktardı.

İran Dışişleri Bakanlığından saldırıya ilişkin yapılan yazılı açıklamada ise işgalci terör rejiminin saldırısına uygun zaman ve yerde karşılık verme hakkının saklı tuttulduğu kaydedildi.