Depremde bilanço ağırlaşıyor: Vefat edenlerin sayısı 47 bin 975'e yükseldi

AFAD, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde 47 bin 975 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Depremde bilanço ağırlaşıyor: Vefat edenlerin sayısı 47 bin 975'e yükseldi

Türkiye, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7 büyüklüğünde ve Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğündeki iki depremle sarsıldı.

AFAD'dan yapılan açıklamada, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde Pazartesi saat 04.17’de 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Depremin etkilediği şehirlerde büyük yıkım gerçekleşti.

İkinci sarsıntı 7.6

İlk depremin ardından başlatılan arama kurtarma faaliyetleri esnasında meydana gelen bir çok artçıların yanı sıra 7.6 büyüklüğünde ikinci büyük bir deprem daha oldu.

Bu depremin ardından, ilk depremde ağır hasar alan bir çok yapı daha yıkıldı. Felaketin boyutu daha da katlandı. 

VEFA SAYISI 47 BİN 975'E ÇIKTI

AFAD başta olmak üzere birçok arama kurtarma ekibi, asker ve itfaiye eri arama kurtarma çalışmalarına katıldı.

Ancak çalışmalarda saatler ilerledikçe bilanço da artıyor.

Buna göre Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep, Hatay, Adana, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Osmaniye'de olmak üzere şimdiye kadar 47 bin 975 vatandaşımız hayatını kaybetti.

MUCİZE KURTULUŞLAR

Ekiplerin canla başla mücadelesi sonucu binlerci kişi enkaz altından sağ olarak çıkartıldı. Depremin üzerinden günler geçmesine rağmen enkaz altından çıkarılan hayatlar, yakınlarını bekleyenler için umutları taze tuttu.

ARAMA KURTARMA FAALİYETLERİ SONA ERDİRİLDİ

Afad depremin 14. gününde arama kurtarma faaliyetlerinin sona erdirildiğini açıkladı.

Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Kahramanmaraş, Hatay, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa, Adıyaman ve Elazığ'da enkaz altındaki çalışmalar sona erdi. 

448 bin 18 afetzede bölgeden tahliye edildi

Yapılan açıklamada Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplam 448 bin 18 afetzedenin bölgeden tahliye edildiği bildirildi.

13 BİNDEN FAZLA ARTÇI DEPREM MEYDANA GELDİ

AFAD İlk depremin ardından en büyüğü Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğünde olacak şekilde toplam 13 binden fazla depremin meydana geldiğini açıkladı. Artçı sarsıntılar bir süre daha devam edeceği belirtildi.

BÖLGEYE DESTEK VE YARDIM SEFERBERLİĞİ

Türkiye genelinde deprem bölgesine yapılan yardımlar da devam ediyor. Vatandaşlar bebek bezi, battaniye, elektrikli ısıtıcı, temizlik ürünleri, kuru gıda ve birçok malzemeyi yardım noktalarına ulaştırdı.

İslami yardım kuruluşlarının öncülüğünde başlatılan 'yardım ve dayanışma seferberliği' büyük destek gördü.

Başta Avrupa Yetim Eli, IHO Ebrar, Umut Kervanı Vakfı, Yetimler Vakfı, İHH gibi önde gelen kuruluşların başlattığı kampanyalara vatandaşlar destek yağdırdı.