Dava Adamı Mehmet Yavuz Şanlıurfa'da anıldı

HÜDA PAR'da yaptığı siyasetle tanınan merhum Mehmet Yavuz, Şanlıurfa’da rahmet ve minnetle anıldı.

Dava Adamı Mehmet Yavuz Şanlıurfa'da anıldı

HÜDA PAR'da yaptığı siyasetle gönüllülere taht kuran, Diyarbakır'da kanser tedavisi gördüğü hastanede 9 Ağustos 2019'da hayatını kaybeden merhum Mehmet Yavuz, vefatının 5. yılında rahmet ve minnetle yâd ediliyor.

Hür Gençlik tarafından Şanlıurfa’da düzenlenen program, Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Programa; HÜDA PAR Genel Başkan Vekili ve Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, HÜDA PAR Genel Merkez İstişare Kurulu Üyeleri, HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Faruk Polat ve beraberindeki heyet ile vatandaşlar katıldı.

Yoğun katılımlı gerçekleşen program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İlahi ve ezgilerle devam eden programda, yapılan konuşmalarla Mehmet Yavuz’un örnek kişiliğine dikkat çekildi. 

"O gerçekten iyi bir hatipti"

Programda selamlama konuşması yapan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Faruk Polat, "Rahmetli Mehmet Yavuz hocamızın hayatının merkezinde ihlas, samimiyet ve gerçekten Allah rızası vardı. Birçok insan Mehmet Yavuz hocamızın güçlü hitabetiyle tanırdı. O gerçekten iyi bir hatipti. Belagatı çok süperdi. Ailesinden aldığı o iyi edep, adap ve ilmi tedrisat, belki okumuş olduğu edebiyat bölümü, 28 Şubat sürecindeki o özel durumdaki Risale ve Kur'an çalışmaları akabinde özel bir dershanedeki yüzlerce gence hitap etmeyi nasip etti ona. Dergi ve kitap okuma alışkanlığı Rabbimizin ona yetenek olarak sunmuş olduğu hitabet onu gerçekten güçlü bir belagat ve hitabet sahibi yapmıştı." dedi.

"Şanlıurfa merhumun ikinci memleketiydi"

Merhum Mehmet Yavuz’un kardeşi Adem Yavuz ise yaptığı konuşmada, "Mevsim hazan, sararmış yapraklarda bir uzun yol, iki kapılı han, Rahmetinle ya Rahman demişti dizelerin sahibi merhum Mehmet Yavuz. Ölümü kendisine çok yakınlaştığını fark etti. Kasım 2018'de yazmıştı bu dizeleri ve hepimizin yüreğine o zaman bir yara açmıştı. Bu vesileyle kendi mezarını dahi kazdıracak kadar ölüme yakın olduğunu önceden bilen, manevi alemi de çok seven değerli ağabeyimizin 5. sene-i devriyesi için bir arada bulunmaktayız. Şanlıurfa merhumun ikinci memleketi. 46 yıllık ömrünün 4'te birini burada geçirdi diyebiliriz. Urfa'yı çok severdi. Biz de onunla Urfa'yı çok sevdik. Bizim için, ailesi için Urfa'da çok önemli bir yeri vardı." ifadelerine yer verildi.

"Mehmet Yavuz hocamız Risale-i Nur'a çok önem verirdi"

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili ve Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir ise yaptığı açıklamada, "Merhum Mehmet Yavuz hocamız benim şahit olduğum süreç içerisinde bir dakikalığına bile Rabbinden uzaklaşmadı, Rabbinin rızasına uygun siyaset yapmaya çalıştı. Hepiniz çok iyi biliyorsunuz ki bugünkü zamanımızın sorunu siyaset kurumunun ve siyasetçilerin temel sorunu günümüzde Allah ile barışık olmamaktır. Allah ile aramıza mesafe koymamızdan dolayı zaten memleketin sorunlarına çözüm üretmiyorlar. Halkın sorunlarını manevi değerlerimizi ve diğer sorunlarımızı hiçbir zaman ciddi bir şekilde siyasetin gündemine taşımıyorlar. Rant ve mevkiinin daha önemli olduğu bir siyaset kurumunun içerisinde Mehmet hocamız siyaset yapmaya çalıştı. Eğer Biz memlekete faydalı bir şey yapmak istiyorsak Allah ile barışık olmamız lazım her şeyden önce ve bunu Mehmet hocamız net bir şekilde ortaya koyardı ve gittiği her yerde bunu söylerdi.

Mehmet Yavuz hocamız gittiği her yerde gençleri etrafına toplar onlara heyecanlı konuşmalar yapar onları siyasete hazırlar ve onlara çok ciddi değer verirdi. Mehmet Yavuz hocamızın belki en önem verdiği şeylerden biri de Risale-i Nur'du. Hasta olduğu dönemde bile kaç defa hastanede yanında kaldığım süreçte her canı sıkıldığında uRisale-i Nur okunmasını isterdi. Mehmet hocamız bu toplumun ayağa kalkmasının tek reçetesinin manevi değerleri güçlendirmek olduğunu söyler ve hayatıyla bunu ortaya koyardı ve bunu her yerde söylerdi, siyasetini de bunun üzerine kurmuştu aynen HÜDA PAR'ın temel misyonunda olduğu gibi." diye belirtti.

Program, Merhum Mehmet Yavuz’un duasıyla sona erdi. (İLKHA)