Darbeci Sisi'den normalleşmeye övgü
Bahreyn'in, ABD'nin gözetiminde İşgalci İsrail ile diplomatik ilişkiler kurulması için anlaşmaya varıldığının açıklanmasını Mısır'ın darbeci lideri Sisi sevinçle karşıladı.

Mısır'ın darbeci lideri Abdulfettah es-Sisi ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ihanet anlaşmasını "bölgede istikrar ve barış yolunda önemli bir adım" olarak nitelendirdi.
"ABD, Bahreyn ve İsrail'in, Manama ile Tel Aviv arasında diplomatik ilişkilerin kurulması konusunda varılan üçlü açıklamayı büyük bir ilgiyle takip ettim." diyen Sisi, şunları kaydetti:
"Filistin meselesinin adil ve kalıcı bir şekilde çözüme kavuşması için Orta Doğu'da istikrar ve barış yolunda atılan bu adım değerlidir. Bu tarihi adımı atan herkese teşekkür ediyorum."
ABD Başkanı Donald Trump, Birleşik Arap Emirlikleri'nin ardından bir diğer Körfez ülkesi Bahreyn'in de İşgalci İsrail ile ilişkileri normalleştirme konusunda anlaşmaya vardığını duyurmuştu.
Mısır, Ürdün ve BAE'nin ardından Bahreyn, İşgalci İsrail ile normalleşme anlaşmasına varan dördüncü Arap ülkesi oldu.
AA