Darbeci Sisi Sudanlı genarellerle görüştü

Kahire’ye ilk ziyaretini dün gerçekleştiren, Sudan Askeri Geçiş Konseyi (AGK) Başkan Yardımcısı Orgeneral Muhammed Hamdan Daklu Hamideti, Abdulfettah el-Sisi, ile Sudan’daki geçiş dönemi sürecini görüşmek üzere bir araya geldi.

Darbeci Sisi Sudanlı genarellerle görüştü

Abdulfettah Sisi, Sudan Askeri Geçiş Konseyi (AGK) Başkan Yardımcısı Muhammed Hamdan Daklu (Hamideti) ile dün gerçekleştirdiği görüşmede, ülkesinin Sudan ve halkının güvenliğini ve istikrarını destekleme konusundaki stratejik tutumunu yineledi.

AGK Başkan Yardımcısı Hamideti’nin Sudan’daki mevcut duruma ilişkin gelişmeler hakkında Sisi’ye bilgi verdi.

Sisi'nin Sözcüsü Radi, Sisi'nin görüşme sırasında, Mısır ile Sudan arasındaki tarihi bağa, kader birliğine ve ülkelerin ortak çıkarlarına değindiğini belirterek, Mısır’ın Sudan ve halkının güvenliğini ve istikrarını destekleme konusundaki stratejik tutumunu vurguladığı dile getirdi. Karşılıklı çıkarların söz konusu olduğu tüm alanlarda Sudan ile işbirliğini ve koordinasyonu sürdürme konusundaki kararlılığını ifade eden Sisi, askeri genarellere krizin üstesinden gelmesi için her türlü desteği sağlamaya hazır olduğunu belirtti.

Hamideti ise Mısır ile Sudan hükümetleri ve halkları arasındaki yakınlaşmayı vurgulayarak, Mısır’ın iki ülke arasındaki ortak işbirliğini güçlendirmeye yönelik çabalarına ve Sudan'ın güvenliğini ve istikrarını koruma konusundaki desteğine yönelik övgüde bulundu. Görüşme sırasında şu anda Sudan arenasında yaşanan gelişmeler konusunda bilgi veren Hamideti, ülkesinin Mısır'ın Sudan'ı destekleme konusundaki rolünü takdir ettiğini dile getirdi.

Ajanslar