Darbe sonrası Burkina Faso'da geçiş hükümeti kuruldu

24 Ocak'ta yönetime el koyduğunu açıklaması ve devlet televizyonunda darbe bildirisi okumasının ardından, 22 sivil ve 3 askerin yer aldığı 25 üyeli geçiş hükümeti kuruldu.

Darbe sonrası  Burkina Faso'da geçiş hükümeti kuruldu

Burkina Faso'da hükümetten yapılan açıklamaya göre, 22 sivil ve 3 askerin yer aldığı geçiş hükümeti kuruldu.

Dışişleri Bakanlığına Olivia Ragnaghnewende Rouamba, Ekonomi Bakanlığına Seglaro Abel Some ve Din İşleri Bakanlığına Issaka Sourwema atandığı geçiş hükümetinde, devrik lider Christian Roch Kabore hükümetinde de Savunma Bakanlığı yapan Barthelemy Simpore yeniden bu göreve getirildi.

Burkina Faso'da darbe sonrası geçiş sürecinin 36 ay olacağı bildirilmiş ve demokratik seçimlerin bu sürenin sonunda yapılması kararlaştırılmıştı.

Burkina Faso'da cunta lideri Yarbay Paul-Henri Sandaogo Damiba darbe sonrası kendini devlet başkanı olarak ilan etmiş daha sonra Anayasa Konseyi 11 Şubat'ta aldığı aldığı kararla Damiba'nın geçiş döndeminde devlet başkanı olmasına hükmetmişti.

Damiba, 2 Mart'ta geçiş sürecinin cumhurbaşkanı olarak atanmış, 3 Mart'ta da Ouedraogo Başbakanlık görevine getirilmişti.

Burkina Faso'da darbe

Burkina Faso'da bir grup asker, 24 Ocak'ta yönetime el koyduğunu açıklamış ve devlet televizyonunda darbe bildirisi okunmuştu.

Kendilerine "Muhafaza ve Yenilenme İçin Vatansever Hareket (MPSR)" adını veren grubun liderinin Yarbay Damiba olduğu duyurulmuştu.

Burkina Faso'da asker tarafından alıkonulan Cumhurbaşkanı Roch Christian Kabore daha sonra istifa etmişti.

2015 yılında ilk kez düzenlenen demokratik seçimlerle başa gelen devrik lider Roch Christian Kabore terörle etkin mücadele sözü vermiş, ancak DEAŞ bağlantılı saldırılarının sürmesi Kabore'ye yönelk eleştirileri arttırmıştı.