Cumhurbaşkanı Erdoğan, Neçirvan Barzani ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün başlayan Antalya Diplomasi Forumu kapsamında yaptığı görüşmelerde, Irak Kürdistanı Başkanı Neçirvan Barzani’yi kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Neçirvan Barzani ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu nedeniyle Türkiye’de bulunan Irak Kürdistanı Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani’yi kabul etti.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye'nin Irak ve Kürdistan Bölgesi ile olan ilişkilerini geliştirme yolları ve fırsatlarının yanı sıra işbirliği alanlarının genişletilmesi ve ayrıca ekonomik, ticari ilişkiler ele aldı.

Yaklaşık bir saat süren görüşmede Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, MİT Başkanı Hakan Fidan, Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de hazır bulundu.

Kurdistan Başkanı Neçirvan Barzani’ye de Kürdistan Bölgesi Dış İlişkiler Sorumlusu Sefin Dizayi ile Başdanışmanı Felah Mustafa'nın eşlik ettiği belirtildi.

Erdoğan'ın ayrıca, Bulgaristan Babaşakanı Kiril Petkov, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyeleri Şefik Caferoviç ve Milorad Dodik ile de görüştüğü belirtildi.