Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistinli şehidlerin fotoğraflarına bile tahammül edemiyorlar, bir dijital faşizmle karşı karşıyayız

Sosyal medya şirketlerinin militanlaştığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Filistinli şehidlerin fotoğraflarına bile tahammül edemeyip anında yasaklayan bir dijital faşizmle karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistinli şehidlerin fotoğraflarına bile tahammül edemiyorlar, bir dijital faşizmle karşı karşıyayız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İnsan Hakları Başkanlığınca parti genel merkezinde düzenlenen İnsan Hakları Eğitim Programı'nda konuştu.

Sosyal medya şirketlerinin militanlaştığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, israil'in yaptıklarını gizlemek için her yola başvurduklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili, "Basit bir cümleye bile hemen sansür uygulamayı kendileri için görev addediyorlar. Filistinli şehitlerin fotoğraflarına bile tahammül edemeyip anında yasaklayan bir dijital faşizmle karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı.

"BU ŞİRKETLER FİLİSTİN'İN ŞANLI DİRENİŞİNE AÇIKÇA SAVAŞ AÇMIŞTIR"

Şirketlere yapılan uyarılara rağmen terör örgütlerinin sosyal medyayı rahatça kullandığına da vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her türlü fuhşiyatı, ahlaksızlığı özgürlüğe alıp teşvik eden şirketler, Filistin halkının şanlı direnişine sanal alemde açıkça savaş açmıştır. Gelinen noktada şirketlerin çıkarlarına dokunan her hususta mafya gibi davrandıklarına şahit oluyoruz. Bu tavra esasen yeni tanıklık etmiyoruz. Uyarılarımıza rağmen tüm terör örgütleri bu mecralarda at koşturuyorlar. Milletimizin inancına alenen hakaret ediyorlar. Suç ve terör şebekeleri bu mecralarda istedikleri propagandayı yapıyorlar." dedi.

"İSMAİL HENİYYE'NİN ŞEHİD EDİLMESİ"

İsmail Haniye'yi Meclis ya da AK Parti program salonunda konuşturmanın planını yaparken şehadet haberini aldık. 

Bir günlük yas ilan ettik. Bazı cibiliyeti bozuk olanlar bu hassasiyeti hazmedemediler. Sizden mi izin alıp bunun kararını vereceğiz?

Biz milletimizden gerekli izni aldık ve adımlarımızı buna göre atıyoruz.