Aktivist Eyyubi: Kudüs ve Gazze'nin kurtuluşu Müslümanların birleşmesine bağlı

Gazze'de HAMAS'a bağlı El Kassam Tugaylarının 8 aydır her türlü imkansızlığa rağmen imanın verdiği güçle direndiğini ve işgalci siyonist rejim ve ona destek veren ABD ve Avrupa ülkelerinin bu direnişi kıramadığına dikkat çeken Filistinli Aktivist Naim Zalloum Eyyubi, Kudüs, Mescid-i Aksa ve Gazze'nin kurtuluşunun Müslümanların birleşmesine bağlı olduğunu söyledi.

Aktivist Eyyubi: Kudüs ve Gazze'nin kurtuluşu Müslümanların birleşmesine bağlı

7 Ekim 2023 tarihinde HAMAS'a bağlı El Kassam Tugaylarının işgalci siyonist rejime karşı başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonunun ardından Gazze'de soykırım yapmaya başlayan işgalci rejimin saldırılarında şehit sayısı 40 bine yaralı sayısı ise 100 bine yaklaştı.

Soykırımın başladığı ilk günlerden itibaren İslam coğrafyasının birçok ülkesinde çeşitli eylem ve etkinliklere soykırım telin edilirken, bugünlerde eylemlerin en çok ses getirdiği yerler ise ABD ve Avrupa ülkelerindeki üniversite öğrencilerinin düzenledikleri eylemler oldu.

Malatya İnönü Üniversitesi öğrenci toplulukları da ilk günlerden itibaren düzenledikleri eylem etkinliklerine yenisini katarak Gazze ve Kudüs bilincini yaymak amacıyla soykırım sona erene kadar "Kampüs İntifadası" sloganıyla üniversite de kurdukları çadırlarda nöbet tutmaya başladı.

Filistinli Aktivist Naim Zalloum Eyyubi, öğrenci toplulukların başlattıkları çadır nöbetinde kendileriyle bir araya geldi.

Yapılan ziyaretin ardından İLKHA muhabirine konuşan Filistinli Aktivist Eyyubi, bu tür eylemlerin çok önemli olduğuna vurgu yaparak, Müslümanların elinden geldiğini yaptığını ancak adım atmayan idarecilerin ve susan alimlerin inisiyatif alarak fiili adım atmaları gerektiğini söyledi.

"Müslüman yöneticiler ve Müslüman alimler oraya gidip sınırı kırmaları lazım!"

Gazze Şeridi'nin tamamının neredeyse Refah'a sıkıştırıldığını ve durumun çok vahim olduğuna dikkat çeken Filistinli Aktivist Eyyubi, "Tabii hala kuzey bölgelerinde de insanlar var orada yaşıyorlar. Şu an Refah bölgesinde bir buçuk milyon insan ölümle ve açlıkla karşı karşıya. İslam alemine baktığımızda İslam alemi ve İslam ümmeti aslında sessiz değildir. Öğrenciler toplanmış durumda, her kesimden farklı programlar düzenleniyor. Müslümanlar ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar fakat Müslümanları yöneten yöneticiler ve alimler maalesef sessiz. Şu an Müslüman yöneticiler ve Müslüman alimler oraya gidip sınırı kırmaları lazım. Fakat bakıyoruz ki yöneticiler hiçbir adım atmıyorlar ve alimler de susuyorlar. İslam ümmetini yöneten yöneticiler ve alimler ümmete öncülük edecekler. Yoksa öyle programlarla Gazze kurtarılmayacak. Fiili adım gerektirir. Dolayısıyla bu da Müslümanların eliyle olacak." diye konuştu.

"Kassam Tugayları imanın gücüyle 8 aydır direniyor"

Kassam Tugaylarının 8 aydır iman gücüyle direndiğini, işgalci siyonist rejim ve ona destek veren ABD ve Avrupa ülkelerinin bu direnişi kıramadığına vurgu yapan Filistinli Aktivist Eyyubi, "Bakın Kassam Tugayları 8 aydır orada direniyor. Tabi Gazze'deki tünellerde silah fabrikası yok ama buna rağmen 8 aydır direniyorlar. İşte israil olsun, onun arkasında ABD olsun, Avrupa ülkeleri olsun bu direnişi, direnci kıramadılar. Yahudiler de olmayan, Kassam Tugaylarında olan şey imandır. Bunu iman gücüyle yapıyorlar. Dolayısıyla Gazze dışındaki Müslümanlarda da bu iman olması lazım ki oraya harekete geçsinler. Ve bu şekilde Gazze'yi kurtarmış oluruz." ifadelerini kullandı.

"Kudüs'ün kurtuluşu Müslümanların birleşmesine bağlı"

Aktivist Eyyubi, "Gazze'den daha önemli olan Mescid-i Aksa'yı kurtarmış oluruz. Çünkü asıl meselemiz Kudüs ve Mescid-i Aksa. Bir gün Kudüs'ün kurtulduğunu gördüğünüzde demek ki Müslümanlar birleşmiştir. Çünkü Kudüs'ün kurtuluşu Müslümanların birleşmesine bağlı. Müslümanlar ne zaman birleşirse Kudüs o zaman kurtulur." dedi.

"ABD ve Avrupa ülkelerindeki üniversitelerde ciddi bir kıyam söz konusu"

ABD ve Avrupa'da üniversite öğrencilerinin eylemlerine değinen Aktivist Eyyubi, "ABD ve Avrupa ülkelerindeki üniversitelerde ciddi bir kıyam söz konusu. Hatta öğrenciler tutuklanıyor. Geçenlerde felsefe bölümü başkanı kelepçelendi, tutuklandı. Bu daha önce yaşanmış bir hadise değil. Hatta ABD'de eylemlere katılan öğrencileri istihdam etmeme konusunda bir yasa çıkarıldı. Dolayısıyla bu ciddi bir şey aslında. Demek ki öğrencilerin eylemi o kadar ses getirmiş ki onlara karşı bu kadar yaptırım uygulanıyor. Bu eylemler çok önemli ve asla küçümsenmemeli. Bu eylem Amerika'da nasıl ses getirdiyse İslam aleminde de ses getirmeli. Bakın Amerika'da hükümetlerine çağrıda bulundular. Geri adım attırdılar. Biz niye geri adım attıramıyoruz? Niçin biz fiili adımların atılması için hükümetleri harekete geçiremiyoruz? Dolayısıyla eylemlerimizi daha fazla aktifleştirmemiz lazım. Daha fazla etkin eylemler olması lazım. Ve hedefimiz, muhatabımız belli olmalı. Biz kendi muhataplarımız olan yöneticilerimize ve alimlerimize sesleneceğiz." şeklinde konuştu.

"Hedefimiz Mescid-i Aksa'yı kurtarmak olmalı"

ABD ve diğer ülkelerdeki üniversite öğrencilerinin eylemlerinin çok önemli olduğunu ve adete fitili ateşlediğini ifade eden Aktivist Eyyubi, son olarak şunları söyledi:

"Hazreti Peygamber'imiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) bir Hadisi Şerif'te, 'Ben gençlerle yardım olundum diyor.' Dolayısıyla gençlerin eliyle olabilecek bir şey bu. Her ne kadar gençler adım atarlarsa fiili adım atarlarsa bu tarz eylemleri düzenleyip muhataplara seslenirlerse muhatap da o mesajı aldığı zaman aslında çok büyük bir ses meydana çıkar. Dolayısıyla bu eylemler asla basit bir eylem değil ama daha fazla etkin olması lazım. Hadi toplandık basın açıklaması yaptık, dağıldık diye bir şey olmayacak. Bizim hedefimiz Mescid-i Aksa'yı kurtarmak olmalı. Hedeflerimizi, sürekli yüksek tutmamız lazım. Dolayısıyla bu eylemlerin daha fazla olması lazım ve daha etkin hale gelmesi lazım. Bu da farkındalık oluşturarak bu konuda bilinç yayarak inşallah gerçekleşeceğini düşünüyorum. Bu tarz eylemlere katılmak aslında mutluluk verici bir şey. Fakat maalesef şunu da söyleyeyim. Bu konuda Bir Amerika kadar olamadık. Amerika'daki üniversitedeki öğrenciler eyleme geçebildiler. Biz bunu yaptığımız an, farklı bir boyuta geçmiş olacağız ve inşallah Gazze'ye bu şekilde sahip çıkmış olacağız." (İLKHA)