Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölgemizde barış ve huzura giden yol bağımsız Filistin'in kabulünden geçiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "israil'in Filistin topraklarındaki işgali artarak devam ediyor. israil 1967 sınırları temelinde bağımsız bir Filistin devletinin varlığını kabul etmeli. Bölgemizde barış, huzur ve ekonomik kalkınmaya giden yol, Filistin devletinin kuruluşundan geçiyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölgemizde barış ve huzura giden yol bağımsız Filistin'in kabulünden geçiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri'nde düzenlenen Dünya Hükümetler Zirvesi'ne onur konuğu olarak katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirvede yaptığı konuşmada şu açıklamalarda bulundu:

"Çözüme kavuşturulamayan her mesele daha büyümüştür. Halının altına süpürülerek sorunların çözülemeyeceğini görüyoruz. Bunun en acı örneği Gazze. Filistin topraklarındaki işgal artarak devam ediyor. İsrail on yıllardır işgal, gasp ve yıkım politikalarından vazgeçmemiştir. 1948 tarihinden bugüne İsrail-Filistin haritalarına bakmak bile olayın vehametini göstermektedir. Buradaki sorunun kaynağını doğru tespit etmezsek çözümün de yolunu bulamayız. İsrail 1967 sınırları temelinde bağımsız bir Filistin devletinin varlığını kabul etmeli, çatışmaları da sona erdirmeli. İsrail, Filistin'in temel haklarını tanımalıdır. Bölgemizde barış, huzur ve ekonomik kalkınmaya giden yol, Filistin devletinin kuruluşundan geçiyor. Sorumluluk üstlenmeye hazır olduğumuzu dile getirdik. Her türlü çabayı gösterdik, gösteriyoruz, göstereceğiz. Şu ana kadar 34 bin tonluk insani yardım malzemesini Gazze’ye ulaşmak üzere bölgeye gönderdik. Toplam 380 hasta ile 344 refakatçiyi Türkiye'de misafir ediyor, tedavilerini sağlıyoruz. Filistinli kardeşlerimizi asla sahipsiz, çaresiz ve yalnız bırakmayacağız. Mevcut İsrail yönetiminden rahatsız oluyor ve insanlık adına endişe duyuyoruz. Daha fazla gözyaşı akmadan, bölgemiz daha fazla tehdit altında kalmadan bölgede barışın sağlanmasını diliyorum. "