Emiroğlu: HÜDA PAR olarak felaketin başından beri halkımızla beraberiz

HÜDA PAR Sözcüsü Yunus Emiroğlu, Kahramanmaraş'ta depremzedelere yaptıkları ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, HÜDA PAR olarak başından beri halkla beraber olduklarını, maddi ve manevi yaralarına imkânlara göre derman olduklarını söyledi.

Emiroğlu: HÜDA PAR olarak felaketin başından beri halkımızla beraberiz

HÜDA PAR yetkilileri, depremin ilk anlarından itibaren, depremzedelerle bir araya gelmeye devam ediyor.

HÜDA PAR Sözcüsü Yunus Emiroğlu, Genel İdare Kurulu Üyesi Şeyhmus Tanrıkulu ve beraberindeki heyet, Kahramanmaraş'ta depremzedeleri ziyaret etti.

HÜDA PAR heyetinin ilk durağı, çadırkent sakini depremzedeler oldu. Çadırkentteki depremzedelerle bir araya gelen HÜDA PAR heyeti, depremzedelerin sorun ve sıkıntılarını dinledi, acılarını paylaşarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Heyet, depremzedelerin sorun ve sıkıntılarının çözüme kavuşması için gerekli mercilerle görüşüleceğini belirtti.

HÜDA PAR heyeti, depremzedelere her türlü hizmeti sunan, sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere, yetkili kurumlarla da görüşmelerine devam ediyor.

Bu kapsamda, HÜDA PAR Sözcüsü Emiroğlu ve Genel İdare Kurulu Üyesi Tanrıkulu; Umut Kervanı Vakfı, Yetimler Vakfı, IHO EBRAR ve Avrupa Yetim Eli'ni ziyaret etti.

Depremzedelere her türlü hizmeti sunan, söz konusu yardım kuruluşlarının oluşturmuş oldukları, Afet Koordinasyon Merkezini ziyaret eden HÜDA PAR heyeti, yetkililerden bilgi aldı.

Depremzedelere sıcak yemek ikramında bulunan 4 kardeş STK'nın kurduğu aşevini de ziyaret eden HÜDA PAR heyeti, aşevinde incelemelerde bulundu.

HÜDA PAR heyeti, Umut Kervanı Vakfı başta olmak üzere, diğer yardım kuruluşlarının yetkililerine, yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

HÜDA PAR heyeti, kırsal bölgelerde depremzedeleri ziyaret etti

HÜDA PAR heyeti, ulaşmanın zor olduğu, kimsenin pek uğramadığı kırsal bölgelere giderek depremzedeleri ziyaret etti.

HÜDA PAR Sözcüsü Emiroğlu, Kahramanmaraş merkez Onikişubat ilçesindeki kırsalda bulunan birçok mahalle ve köyü ziyaret ederken, Genel İdare Kurulu Üyesi Tanrıkulu ise merkez Dulkadiroğlu ilçesinde bulunan kırsal köyleri ziyaret etti.

Tanrıkulu ve beraberindeki heyet, Dulkadiroğlu ilçesine bağlı, Kozludere, Akyar, Ayaklıcaoluk, Sarıkız Obası, Kaffarlı, Kehran, Ulutaş, Göllü, Sarıkaya, Dereli köylerini ziyaret etti.

Depremde hasar gören evleri ve ağılları inceleyen Tanrıkulu, depremzedelerin sorun ve sıkıntılarını dinledi. Yakınlarını kaybedenlerin taziyelerine katılan Tanrıkulu, acılı ailelere başsağlığı ve sabırlar diledi.

Köy muhtarlarıyla bir araya gelen Tanrıkulu, yaşanan sorun ve sıkıntılar hakkında bilgi aldı, yapılabilecekler hakkında fikir alışverişinde bulundu.

HÜDA PAR Sözcüsü Emiroğlu ve beraberindeki heyet ise Onikişubat ilçesindeki kırsal köy ve mahallelerden; Köseli, Kürtül köyü, Yenidemir, Kurtlar, Yeniyapan, Fatmalı, İsmailli, Önsen, Zeytindere ve Selimiye mahallelerini ziyaret etti.

Depremde hasar gören ev ve ağılları yerinde inceleyen Emiroğlu, üzüntülerini dile getirerek geçmiş olsun temennisinde bulundu.

Depremzedelerin sorun ve sıkıntılarını dinleyen Emiroğlu, mağdurların acılarını paylaştı. Yakınlarını kaybedenlerin taziyelerine katılan Emiroğlu, acılı ailelere başsağlığı ve sabırlar diledi.

Emiroğlu, ziyaret ettikleri mahallelerden Önsen mahallesinin köy camisinin depremde hasar gördüğünü, bundan dolayı köylülerin dışarda cemaatle namaz kılmak zorunda kaldığını söyledi.

Emiroğlu ve beraberindeki heyet, daha sonra köy muhtarlarıyla bir araya geldi. HÜDA PAR Sözcüsü Emiroğlu, ziyaretler sonrası basına önemli açıklamalarda bulundu.

HÜDA PAR olarak, depremin ilk anlarından itibaren depremzedelerle bir araya gelmeye devam ettiklerini anımsatan Emiroğlu, yaptıkları ziyaretlerde gönüllere dokunduklarını belirtti.

Depremin ilk günlerinden itibaren parti olarak, bölgedeki ziyaret ve çalışmalarının devam ettiğini belirten Emiroğlu, "Yine heyetlerimizle birlikte bölgeye geldik. Önce Kahramanmaraş'taki Umut Kervanı tarafından kurulan Koordinasyon Merkezini ve aşevini ziyaret ettik. Daha önceki ziyaretlerimizde şehir merkezinde ve ilçelerde temaslarımız olmuştu Bu sefer de kırsal kesimde çalışmalar yapmak üzere heyetimizle beraber yola çıktık. Merkeze bağlı Onikişubat ilçesinin kırsal mahallelerinde temaslarımız oldu. Bu kapsamda Köseli, Kültür, Yenidemir, Yeniyapan ve İsmailli kırsal mahallelerinde ziyaretlerimiz, görüşmelerimiz, temaslarımız oldu." ifadelerini kullandı.

Emiroğlu: "Kırsalda ciddi can kayıplarının olmaması sevindirici"

HÜDA PAR Sözcüsü Emiroğlu, ziyaret ettikleri köylerde ve kırsal mahallelerde hasarların olduğunu, ancak ciddi can kayıplarının olmadığını belirtti.

"Ziyaret ettiğimiz yerlerle ilgili özet olarak şunu ifade etmemiz lazım" diyen Emiroğlu, "Depremlerde bu köylerde çok ciddi bir can kaybı yok, genelde merkezde ikamet eden ama aslen o köylü olan vatandaşlarımız oraya götürülüp defnedilmiş. Biz de ziyaret ettiğimiz köylerde bu köylerin muhtarlarıyla ve oradaki vatandaşlarla görüşmeler yaptık, köyler hakkında son durum hakkında kendilerinden bilgi aldık ve yaptığımız çalışmalardan bahsettik. Şunu söylememiz lazım: Görebildiğimiz kadarıyla ve bize verilen bilgilere göre köylerde şu anda çok ciddi bir sorun görülmüyor. Tabii ki hasar tespit çalışmaları yapılmış, ağır hasarlı evler var, acil yıkılması gereken yapılar var. Ama günlük hayatın devamı açısından özellikle gıda ve barınma ile ilgili çok ciddi bir sorun yok." dedi.

Ziyaret ettikleri köylerde, depremzedelerin çadır sıkıntısı ve su sorunu olduğuna vurgu yapan Emiroğlu, "Bazı köyler, kısmi olarak çadıra ihtiyaç duyduklarını özellikle ifade ettiler. Hakikaten ziyaret ettiğimiz bölgelerde bu eksikliği gördük, bizzat müşahede ettik. Bu konuda gerekli notlarımızı aldık, bunları yetkililere inşallah ulaştıracağız. Yine bir köyümüzde içme suyu ile ilgili sıkıntı olduğu yönünde bilgi verildi. Ama onun dışında köylerde kuru gıda, giyim ve benzeri temel ihtiyaçlarla ilgili aslında çok da büyük bir sıkıntı olmadığını hem kendimiz müşahede ettik hem de yetkililerin bize verdiği bilgiye göre bunu net olarak söyleyebiliriz." ifadelerini kullandı.

"Halkın tevekkül ve dirayetli duruşları takdire şayan"

Depremzede vatandaşların yaralarının sarılması için daha fazla çalışma ve çaba gösterilmesi gerektiğine vurgu yapan Emiroğlu, "Tabi işin manevi kısmına baktığımızda hakikaten az da olsa ziyaret ettiğimiz bölgelerde bir endişeye, bir tedirginlik hâkim. Çünkü artçı sarsıntılar devam ediyor. Fakat vatandaşlarımızın hem dirayetli duruşları, hem teslimiyetleri hem tevekkülleri gerçekten takdire şayandır. Allah-u Teala bunu daim kılsın diyorum. Tabi bu yaraların sarılması adına daha fazla çalışmamız gerektiğinin de altını çizmiş olayım." dedi.

Kimsenin pek dokunmadığı ve uğramadığı bölgeleri parti olarak ziyaret ettiklerini belirten Emiroğlu, "Çünkü yaptığımız görüşmelerde aslında kırsal kesimlere yönelik çok da ciddi bir temas olmadığını bize ifade ettiler. Fakat biz HÜDA PAR olarak başından beri halkımızla beraber olacağımızı, onlara maddi manevi yaralarına, imkanlarımıza göre derman olacağımızı ifade ettik ve heyetlerimizle beraber bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Genelde çadır ve içme suyu ile ilgili bazı talepler var ama bunlar kısmi. Yalnız Kültür Mahallesi muhtarı, bu mahallede bir iki caddede henüz hasar tespiti yapılmadığını söyledi. Bu konuda birtakım gecikmeler olduğundan şikâyet ettiler, bunu da ifade etmiş olalım. Ziyaretlerimiz devam edecek, kırsal kesime yönelik ziyaretlerimiz devam edecek. Hem sorunları yerinden görmek hem de mevcut aksaklıkları, eksiklikleri ilgili kurumlarla görüşerek daha hızlı şekilde çözüme kavuşturma adına çalışmalarımızı, ziyaretlerimizi devam ettireceğiz. İnşallah vatandaşlarımızın yaraları tez zamanda sarılır diye ümit ediyoruz. Rabbim hepinizden, hepimizden razı olsun." dua ve temennisinde bulundu.

HÜDA PAR heyetinin, Kahramanmaraş'taki depremzedelerin sorun ve sıkıntılarının giderilmesi ve gerekli adımların atılması noktasında, çalışmalarına ve ziyaretlerine devam edeceği öğrenildi.

İLKHA