Charlie Hebdo davası: 2 Türkiyeli mahkemeye çıkarılacak

Paris'teki mizah dergisi Charlie Hebdo eylemini gerçekleştiren militanlara 'silah temin etmekle suçlanan' Metin Karasular ve Ali Rıza Polat 20 Nisan 2020 tarihinden itibaren Paris Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.

Charlie Hebdo davası: 2 Türkiyeli mahkemeye çıkarılacak

Paris'teki mizah dergisi Charlie Hebdo eylemini gerçekleştiren militanlara 'silah temin etmekle suçlanan' Metin Karasular ve Ali Rıza Polat 20 Nisan 2020 tarihinden itibaren Paris Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak. Militanlara binlerce euroluk lojistik destek ve silah tedarik ettikleri iddia edilen zanlılar 10 yılı aşkın hapis cezasına çarptırılabilir.

2015 yılında 17 kişinin ölümüne neden olan Charlie Hebdo ve sonrasında yaşanan eylemlerin hayata geçirilmesine, farklı alanlarda ve düzeylerde yardımcı olmakla suçlanan toplam 14 kişi hakim karşısına çıkarılacak. Duruşmaya çıkacak 14 kişi arasında bulunan Metin Karasular ve Ali Rıza Polat'ın militanlara silah tedarik etme konusunda önemli bir rol üstlendiği öne sürülüyor.

Metin Karasular ve Ali Rıza Polat neyle suçlanıyor?

Metin Karasular

Otomobil tamircisi olarak çalışan ve Belçika'nın Charleroi kentinde ikamet eden 49 yaşındaki Metin Karasular'ın eylemleri gerçekleştiren Coulibaly ile doğrudan irtibatta olduğu ve kendisine binlerce euroluk silah tedarik ettiği iddia ediliyor. Metin Karasular'ın garajında yapılan aramalarda ise silah modellerinin referansları ele geçirildi. Metin Karasular saldırıların ardından hemen polis karakoluna giderek Coulibaly ile görüştüğünü kabul etmişti. Metin Karasular'ın evinde arama yapan polis bazı bilgilere ulaşmıştı.

Ali Rıza Polat

Ali Rıza Polat en ağır suçlamaların yöneltildiği kişiler arasında yer alıyor.

Eylemleri gerçekleştiren 3 kişiden bir olan Coulibaly ile yakınlığı olduğu tespit edilen Ali Rıza Polat da Metin Karasular gibi eylemlerin hayata geçirilmesini kolaylaştırmak amacıyla ağır silahlar temin etmekle suçlanıyor. 33 yaşındaki Ali Rıza Polat'ın silah konusunda önemli bir rol oynadığı iddia ediliyor.

Euronews