Cezayir'den Fransa'nın Batı Sahra bölgesini tanımasına tepki

Cezayir Cumhuriyeti ile Fas Krallığı arasındaki sınır anlaşmazlığına neden olan Batı Sahra bölgesinin Fransa tarafından tanınması, Cezayir tarafından şiddetle kınandı.

Cezayir'den Fransa'nın Batı Sahra bölgesini tanımasına tepki

Cezayir Cumhuriyeti, Fransız hükümetinin Batı Sahra bölgesini tanıma kararını şiddetle kınadığını açıkladı.

Cezayir Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Cezayir bu karardan tamamen ve tek başına Fransız hükümetini sorumlu tutmaktadır" denildi.

Açıklama şöyle devam etti: "Görünen o ki eski ve yeni sömürgeci güçler birbirlerini nasıl tanıyıp anlayacaklarını ve birbirlerine nasıl yardım edeceklerini biliyorlar."

Cezayir Dışişleri Bakanlığı Fransa'yı "gerçekleri çarpıtmak, sömürgeci gerçekliği onaylamak ve Fas'ın Batı Sahra toprakları üzerindeki sözde ve hayali egemenliğini desteklemek" istemekle suçladı.

Cezayir Dışişleri Bakanlığı bu açıklamanın "uluslararası hukukun, Güvenlik Konseyi kararlarının ve BM Genel Kurulunun bu bölgeyi ilgilendiren düzenlemelerinin açık bir ihlali" olduğunu belirtti.

Geçen yılın başlarında Cezayir, siyonist rejimin Fas'ın "Batı Sahra üzerindeki sözde egemenliğini tanımasını "işgalcilerin ittifakını teyit ettiğini" vurgulamıştı.