Borrell: AB Komisyonu Başkanı Von der Leyen tamamen israil yanlısı bir duruş sergiliyor

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'i "tamamen israil yanlısı duruş sergilemekle" suçladı.

Borrell: AB Komisyonu Başkanı Von der Leyen tamamen israil yanlısı bir duruş sergiliyor

Borrell, İspanya'nın El Pais gazetesine verdiği röportajda, "Von der Leyen'in tamamen (işgalci terör rejimi) israil yanlısı bir duruş sergilediği, uluslararası politika konusunda kendisinden başka kimseyi temsil etmeyen (İsrail) gezisinin Avrupa açısından jeopolitik maliyeti oldukça yüksek oldu." değerlendirmesinde bulundu.

AB Yüksek Temsilcisi, gerek Rusya-Ukrayna Savaşı gerekse israil'in Gazze'ye yönelik saldırılarından dolayı AB'nin şimdiye kadar sergilediği siyasi tavrı eleştirerek, "politikalarından dolayı Batı'da bir kasırganın yaklaştığı" benzetmesini yaptı.

Dünya klasiklerinden İtalyan yazar ve şair Dante Alighieri'nin "İlahi Komedya" kitabına atıfta bulunan Borrell, Ukrayna ve Gazze'de yaşanan şiddetin bu kitapta bahsedilen "şiddet çemberine" benzediğini kaydetti.

Borrell, "Putin ve Trump, henüz kazanmadılar ama kazanabilirler. Çok geç olmadan Avrupa uyanmak zorunda." ifadelerini kullandı.

AB Komisyonu Başkanı von der Leyen, 7 Ekim 2023'ten beri işgalci terör rejiminden yana sergilediği tavır nedeniyle ser ber şekilde eleştiriliyor.