Fransa’da Başörtülü bayanlara stand yasağı

A.F.T.C'nin gerçekleştirdiği kermese, iki bayana başörtülü oldukları gerekçe gösterilerek stand başvuruları kabul edilmedi.

Fransa’da Başörtülü bayanlara stand yasağı

Fransa’nın Nord pas de Calais bölgesinde 1 Mayısta gerçekleşecek olan kermes için Fatiha ve Aicha adlı iki başörtülü bayan kermesi düzenleyen A.F.T.C derneğine başvuruda bulundu.

Dernek başkanı Myriam Cattoire adlı bayan başvuru esnasında iki bayana başörtülü oldukları gerekçe göstererek stand başvurularını başlamadan sonlandırdı. İki bayan, dernek başkanın konuşmasını kayıt ederek, Fransa'da İslamofobi ile Mücadele Kurumu (CCİF) derneğiyle irtibata geçti.

CCİF sosyal medyada yaptığı baskıyla, bugün A.F.T.C derneği yönetimi tarafından yapılan yazılı açıklamada, bu olay nedeniyle derneğin kurucu başkanı olan Myriam Cattoire istifa ettiğini ve yerine Citerne Walter adlı kişiyi yeni başkan olarak atandığı belirtildi.

2000 yılında Fransa’da kurulan CCİF, Fransa’da yapılan İslamofobi olaylara karşı mücadele için kurulmuş ve çalışmalarına devam etmektedir. (Enes Suiçer-Habernas)