BM Güvenlik Konseyi Sudan'da ateşkes ve insani yardım çağrısında bulundu

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, Sudan'daki ilgili tarafları çatışmaları derhal durdurmaya ve insani yardım erişimini kolaylaştırmaya çağırdı.

BM Güvenlik Konseyi Sudan'da ateşkes ve insani yardım çağrısında bulundu

Güvenlik Konseyi üyeleri yaptıkları basın açıklamasında, tarafların derhal düşmanlıkları durdurması, insani erişimi kolaylaştırması ve kalıcı bir ateşkes düzenlemesi oluşturması ve Sudan'da kalıcı, kapsayıcı ve demokratik bir siyasi çözüme ulaşma sürecini yeniden başlatması gerektiğini vurguladı.

Açıklamada, "Güvenlik Konseyi üyeleri, sivil nüfusa, Birleşmiş Milletler'e ve ilgili personele ve insani yardım kuruluşlarına, ayrıca sivil nesnelere, tıbbi personele ve tesislere yönelik tüm saldırıları ve insani yardım malzemelerinin yağmalanmasını şiddetle kınıyor." denildi.

Tüm tarafların, uluslararası hukukun ilgili hükümlerine uygun olarak BM insani yardımın yol gösterici ilkeleri doğrultusunda, Sudan'ın her yerine hızlı, güvenli ve engelsiz insani erişim sağlamaya çağrıldığı açıklamada, güçlendirilmiş uluslararası koordinasyona ve sürekli işbirliğine duyulan ihtiyacın altı çizildi.