Birmingham camisini korumak için Müslümanların insan zinciri

İngiltere’deki onlarca Müslüman, Birmingham’daki bir camiye destek için insan zinciri oluşturdu.

Birmingham camisini korumak için Müslümanların insan zinciri

El Arabi sitesinin haberine göre, İngiltere’de yaşanan gerginlik nedeniyle Pazartesi gününden bu yana onlarca Müslüman Birmingham’da bir caddede camiye destek vermek için toplandı.

Çoğunluğu maskeli ve başörtülü, bir kısmı da Filistin bayrağı taşıyan Müslümanlar, aşırı sağcı grupların tehdit ettiği caminin çevresinde koruyucu insan zinciri oluşturdu.

Ayrıca İngiltere’nin güneybatısındaki Plymouth kentinde de şehrin İslam merkezi çevresinde vatandaşlar nöbet tuttu.

Birmingham’da Müslümanlar “Allahu Ekber” sloganıyla camiye desteklerini açıkladı. İngiliz Savunma Teşkilatı göçmenlere ve Müslümanlara karşı gösteri ve protesto gerçekleştirmiş olup göçmenlerin kaldığı otellere de saldırılar düzenledi.

Parlamento seçimlerinde bağımsız aday olan Pakistan asıllı Şakil Efser de Müslüman kardeşlerinden evden çıkmamalarını ve aşırı sağcılarla muhatap olmamalarını istedi.

Huzursuzlukların şiddeti 3 kız çocuğunun bıçakla öldürülmesi ve Müslüman olduğu belirlenen saldırgan hakkında sosyal ağlarda yanıltıcı bilgilerin yayılmasıyla arttı.

Londra Polisi yaptığı açıklamada, protesto hakkını şiddet eylemleri gerçekleştirmek bölge sakinlerine veya polise karşı ırksal ve dini nefreti kışkırtmak için bir araç olarak kullanan kişilere müsamaha gösterilmeyeceğinin altı çizildi.

Yetkililer ülke genelindeki camilerden güvenlik tedbirlerini güçlendirmelerini istedi. Camilerin çevresinde polisler önlemleri artırdı.